FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hotelima Dubrovnik-Babin kuk porast noćenja

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - U smještajnim objektima dubrovačketvrtke Hoteli Dubrovnik-Babin kuk u prvih je devet mjeseci ove godineostvareno 391,4 tisuće noćenja ili 18 posto više nego u istom lanjskomrazdoblju, a za 32 posto, na 92,4 milijuna kuna, povećan je ifinancijski promet, doznaje se iz te tvrtke.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - U smještajnim objektima dubrovačke tvrtke Hoteli Dubrovnik-Babin kuk u prvih je devet mjeseci ove godine ostvareno 391,4 tisuće noćenja ili 18 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a za 32 posto, na 92,4 milijuna kuna, povećan je i financijski promet, doznaje se iz te tvrtke.

Rezultat operativnog poslovanja istodobno je iznosio 29,2 milijuna kuna, što je u odnosu na prošlogodišnjih devet mjeseci povećanje za 12 milijuna kuna ili čak 69 posto.

Takve rezultate u Hotelima Dubrovnik-Babin kuk ocjenjuju više nego zadovoljavajućim te u skladu s planiranim.

Do kraja ove godine, po riječima voditeljice Odnosa s javnošću Babinog kuka Jelke Tepšić, u četiri hotela (Dubrovnik President, Argosy, Tirena i Minčeta) očekuju oko 417 tisuća noćenja, u auto-kampu Solitudo oko 42 tisuće, što je ukupno oko 20 posto više nego u cijeloj prošloj godini.

Slijedom toga na godišnjoj razini planiraju i ostvarenje 109 milijuna kuna ukupnih poslovnih prihoda ili 30 posto više nego lani.

Vezano za ovogodišnju turističku sezonu Tepšić značajnim ističe i to što su tijekom cijele sezone, uključujući predsezonu, glavnu i posezonu, stalno bilježili visok stupanj popunjenosti, većinom stranim gostima. Vrhunac je bio tijekom kolovoza kada su hotelski kapaciteti u četiri hotela (Dubrovnik President, Argosy, Tirena i Minčeta), od ukupno 2.100 kreveta, bili u potpunosti popunjeni.

Zabilježili su i više nego dobru popunjenost 206 kamping jedinica auto-kampa Solitudo, jedinog takve vrste na području Dubrovačko-neretvanska županije, koji je samo u kolovozu posjetilo više od 800 kampista. Dobru popunjenost toga kampa pojašnjava proljetnim povećanjem kamp jedinica sa 166 na 206, kao i dodatnim ulaganjima u obnovu sanitarnih prostora.

Dobri ljetni rezultati na Babinom Kuku, kaže Tepšić, nastavili su se i u posezoni (rujnu i listopadu), kada su odmorišne-ljetne goste zamijenile umirovljeničke strane grupe i sudionici brojnih dubrovačkih kongresa.

Budući se ove godine objekti u sastavu Babinog Kuka neće zatvarati očekuju dobru posjetu i tijekom studenog, a posebno u prosincu, kada će se u tom hotelskom kompleksu organizirati brojna događanja, među kojima i tradicionalni doček Nove godine u suradnji s Gradom Dubrovnikom.

Tvrtka Hoteli Dubrovnik-Babin Kuk, jedna od najvećih hotelskih kuća na dubrovačkom području, u većinskom je vlasništvu porečkog Riviera Holdinga, koji od sredine rujna ove godine raspolaže s 91,94 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙