FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Caterpillara spustile vrijednost američkog Dow Jones indeksa

NEW YORK , 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica naameričkim burzama u četvrtak su blago oslabile, predvođeneindustrijskim liderom Caterpillarom, dok su tehnološke dionice neštoojačale, uslijed dobrih vijesti iz eBaya.
NEW YORK , 22. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica na američkim burzama u četvrtak su blago oslabile, predvođene industrijskim liderom Caterpillarom, dok su tehnološke dionice nešto ojačale, uslijed dobrih vijesti iz eBaya.

Njujorški Dow Jones indeks oslabio je 0,8 posto, na 9.806 bodova. Istodobno, tehnološki Nasdaq ojačao je 0,2 posto, na 1.935 bodova.

Brojne su kompanije izvijestile o razočaravajućim tromjesečnim poslovnim rezultatima, uključujući najveći lanac robnih kuća u SAD-u Sears, Roebuck&Co, kojem su zbog toga dionice pojeftinile gotovo osam posto.

"Dosta je negativnih vijesti iz kompanija, pogotovo iz Searsa, koji je objavio prilično gadne gubitke", kazao je Som Dasgupta, čelnik trgovanja dionicama u PNC Corporate Banku.

Dionica industrijskog lidera Caterpillara oslabila je 3,7 posto, iako je kompanija premašila očekivanja svojom zaradom u trećem tromjesečju. Analitičari su se, naime, zabrinuli kako će se u budućnosti ta kompanija nositi s uskim grlima u proizvodnji i visokim troškovima poslovanja.

Tehnološke dionice, pak, dobile su poticaj od Internet kompanije eBay, kojoj su dionice ojačale gotovo osam posto, pošto je izvijestila o čak 77 posto većoj tromjesečnoj zaradi. Rastu vrijednosti Nasdaq indeksa pomogle su i dionice proizvođača čipova..

U međuvremenu, cijene nafte i dalje su na umu svih ulagača. Jučer su ponovno neznatno ojačale, dosegnuvši na američkom tržištu 54,43 dolara za barel. Visoke cijene energenata nastavljaju tako progoniti tržišta, zbog njihova negativna utjecaja na korporativne zarade.

Dobre procjene poslovanja farmaceutskog diva AstraZenece i proizvođača softvera SAP-a pomogli su jučerašnjem rastu vrijednosti europskih burzovnih indeksa. Londonski Ftse indeks ojačao je 0,02 posto, na 4.617 bodova. Frankfurtski DAX porastao je 0,6 posto, na 3.934 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙