FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla: neto dobit 132,6 milijuna kuna

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla uprvih devet mjeseci ove godine ostvarila je neto dobit u iznosu od132,6 milijuna kuna, dok je dobit prije oporezivanja iznosila 165,7milijuna kuna, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju lani,objavili su iz te kompanije.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je neto dobit u iznosu od 132,6 milijuna kuna, dok je dobit prije oporezivanja iznosila 165,7 milijuna kuna, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju lani, objavili su iz te kompanije.

Operativna dobit iznosila je 152 milijuna kuna, što je porast od 21,7 posto. Prihodi od prodaje u spomenutom su razdoblju smanjeni za 2,7 posto i iznose 1,04 milijardi kuna.

U kompaniji bilježe rast knjiženih narudžbi za 33 posto (na 1,34 milijardi kuna) u usporedbi s rezultatima ostvarenim tijekom prvih devet mjeseci lani, što je, kako su pojasnili, rezultat velikoga broja ugovora sklopljenih u zemljama bivšega Sovjetskog Saveza, npr. u Rusiji, Bjelorusiji i Kazahstanu.

U daljnjem poslovanju kompanija planira značajna gotovinska sredstva uložiti u razvoj poslovanja, prvenstveno kada je riječ o novim tržištima (npr. Afrika), koja su trenutačno dosta rizična, ali s obzirom na niski postotak udjela komunikacijskih usluga i široke mogućnosti za unaprjeđenje telekomunikacijske infrastrukture, otvaraju niz prilika za nove poslove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙