FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: Poduzetnicima 9 kredita vrijednih 400.000 kuna

SINJ, 11. studenog 2004. (Hina) - Na području grada Sinja devet jekorisnika dobilo poduzetničke kredite za kreditiranje žena-poduzetnicai mladih, u ukupnoj vrijednosti 400.000 kuna.
SINJ, 11. studenog 2004. (Hina) - Na području grada Sinja devet je korisnika dobilo poduzetničke kredite za kreditiranje žena-poduzetnica i mladih, u ukupnoj vrijednosti 400.000 kuna.

Programi se uspješno provode, utvrdili su danas predstavnici Županije Splitsko-dalmatinske i grada Sinja koji su posjetili svih devet korisnika kredita.

Oni su dobili kredite s kamatom od 2 posto godišnje i rokom otplate do 10 godina na temelju zaključenog ugovora između Ministarstva gospodarstva, grada Sinja i Privredne banke.

Riječ je o mladim ljudima i ženama koji se bave proizvodnjom stolarije, dijelova od metala te proizvodnjom povrća i sadnica kao i sustava za navodnjavanje, uzgojem fazana te opremanjem stomatološke ambulante i nabavke kompjutorske optike za centriranje trapa.

Prema riječima Ivane Pavić iz sinjskog Poglavarstva, na redu je nova skupina, njih 10 korisnika kredita temeljem istih projekata poticanja mladih poduzetnika i žena-poduzetnica, za koje je osigurano 350.000 kuna kredita. Ta će sredstva biti realizirana tijekom prosinca ove godine.

To će svakako pomoći i pri zapošljavanju mladih ljudi, ali i početku oživljavanja inače zamrlog gospodarstva u Sinju, gdje na posao čeka trenutno više od tri i pol tisuće uglavnom mladih ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙