FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKA VELEPOSLANICA U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA

ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) -
ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) -

Politički odnosi između Hrvatske i Izraela su odlični, ali bi gospodarski odnosi mogli i trebali biti bolji s obzirom da postoje mogućnosti gospodarske suradnje na brojnim područjima, istaknuto je na današnjem susretu državne tajnice za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajane Kesić-Šapić i izraelske veleposlanice u RH sa sjedištem u Beču Yael Rubinstein.

Kako je priopćeno iz Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, uz mogućnosti suradnje na području infrastrukturne gradnje, zaštite okoliša, vodnog gospodarstva, poljoprivrede, energetike, brodogradnje, turizma, poduzetništva i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, državna tajnica Kesić-Šapić ukazala je na mogućnosti suradnje u slobodnim zonama.

Dogovoreno je da se temeljem Ugovora o gospodarskoj suradnji koji su vlade dviju država potpisale u kolovozu 2000. godine, pristupi osnivanju Mješovitog odbora za gospodarsku suradnju u sklopu kojega bi se razradili mogući oblici suradnje.

Hrvatska strana uputila je poziv izraelskom ministru industrije i trgovine Ehudu Olmertu za posjet Republici Hrvatskoj. Veleposlanica Rubinstein najavila je kako ministar Olmerta planira posjet Hrvatskoj u tijeku 2005. godine. Ministra bi pratili izraelski gospodarstvenici, a tijekom posjeta održala bi se i sjednica Mješovitog odbora za gospodarsku suradnju.

U prvih šest mjeseci 2004. godine ukupna robna razmjena između Republike Hrvatske i Države Izrael iznosila je 12,3 milijuna američkih dolara, što je za 0,6 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom je hrvatski izvoz iznosio 2,8 milijuna američkih dolara, što je za 40 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Hrvatski je uvoz iz Izraela iznosio 9,5 milijuna američkih dolara i bio je veći za 23,9 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙