FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poduzetnicima isplaćen 51 milijun kuna poticaja

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva zaprimilo je do početka studenoga 3.284 zahtjeva zaprojekte namijenjene poticanju poduzetništva, te je isplaćeno više od51 milijun kuna poticaja.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zaprimilo je do početka studenoga 3.284 zahtjeva za projekte namijenjene poticanju poduzetništva, te je isplaćeno više od 51 milijun kuna poticaja.

Najveći interes bilježi se kod projekta "Poduzetništvo žena" u sklopu kojeg je pristigao 421 zahtjev, od čega je najviše iz Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Osječko-baranjske županije.

Za projekte namijenjene poticanju proizvodnje, uvođenja novih tehnologija i izvoza pristiglo je 366 zahtjeva, od toga je najviše iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Najbrojniji zahtjevi za projekte mladih poduzetnika i poduzetnika početnika, ukupno 325, pristigli su iz Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba.

Poduzetnici su također iskazali veliki interes i za Projekt "Sustav kvalitete i tehničke regulative", kojim se potiče uvođenje i implementacija europskih normi u malo gospodarstvo, a time i povećanje konkurentnosti, a za taj projekt pristiglo je 285 zahtjeva i to najviše iz Grada Zagreba i Istarske županije.

Za projekte namijenjene razvoju poduzetničke infrastrukture pristiglo je 297 zahtjeva i to najviše za Projekt "Izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave" u sklopu kojeg je pristigao 221 zahtjev i to najviše iz Međimurske, Ličko-senjske i Varaždinske županije.

U Projekt "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" uključilo se 18 županija potpisavši Ugovor s Ministarstvo i poslovnim bankama, koje osiguravaju kreditni potencijal, a MINGORP i županije subvencioniraju kamatu. Za taj projekt osiguran je kreditni potencijal veći od 1,3 milijarde kuna.

Za projekte namijenjene obrtu pristiglo je 915 zahtjeva i to najviše za projekte "Tradicionalni obrti" i "Dodjela poticaja obrtnicima koji sudjeluju u obrazovanju učenika", izvijestili su iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙