FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada pokrenula web portal www.otvorena-vrata.hr

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada pokrenula je noviprojekt web portal www.otvorena-vrata.hr sa svrhom da sve svojeprojekte s poticajnim (novčanim) sredstvima zainteresiranima predstavina jednom mjestu.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada pokrenula je novi projekt web portal www.otvorena-vrata.hr sa svrhom da sve svoje projekte s poticajnim (novčanim) sredstvima zainteresiranima predstavi na jednom mjestu.

Web portal je, među ostalim, namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, studentima, obiteljima, majkama, braniteljima.

Taj je web portal prvi, virtualni korak u one-stop konceptu koji omogućuje brži i lakši pristup informacijama ili servisu koje Vlada i druge državne institucije pružaju.

Na web portalu se nalazi 66 projekata iz najrazličitijih područja - obrazovanja i znanosti, infrastrukturnih investicija, izvoznih poticaja, obrta, poduzetništva, poljoprivrede, socijalne skrbi, stanogradnje (POS), turizma, umjetnosti i kulture. To su projekti Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, Ministarstva europskih integracija, Ministarstva kulture, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na početnoj stranici portala poruka je premijera Ive Sanadera.

"Hrvatska Vlada čini veliki napor kako bi osigurala uvjete za razvoj poduzetništva u svim oblicima i iz proračuna su u tu svrhu izdvojena velika sredstva. Vi, budući i sadašnji korisnici tih projekata, snaga ste koja će osigurana financijska sredstva oploditi i pretvoriti ih u nova radna mjesta i gospodarski razvitak naše domovine. Procesom približavanja Hrvatske Europskoj uniji važno je da se pokrenu i realiziraju korisni projekti u svim područjima društvenog života. Pristupni fondovi Europske unije otvoreni su samo za ostvarene projekte s mjerljivim učinkom. Iskoristimo ih maksimalno - znamo i umijemo kako", poruka je premijera Sanadera posjetiteljima i korisnicima portala.

Zainteresirani će putem web-a moći postavljati pitanja, a uz prethodnu registraciju korisnici će dobivati mjesečni newsletter s novim informacijama i promjenama na sadržaju portala.

Vlada također poziva predstavnike lokalne uprave i samouprave, državnih institucija, udruge, zadruge, lokalne internet portale na uključivanje u promociju projekata na portalu i poručuje da novac osiguran u poticajnim projektima najviše koristi donosi upravo njihovim zajednicama, korisnicima njihovih usluga, građanima i poduzetnicima koji djeluju u njihovom mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙