FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjetar pretekao vodu u proizvodnji struje u Njemačkoj

DUESSELDORF, 26. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Vjetroelektrane suistisnule hidroelektrane s pozicije glavnog izvora obnovljive energijeu Njemačkoj, objavio je promotivni odbor savezne zemljeNordrhein-Westfalen za "energiju budućnosti".
DUESSELDORF, 26. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Vjetroelektrane su istisnule hidroelektrane s pozicije glavnog izvora obnovljive energije u Njemačkoj, objavio je promotivni odbor savezne zemlje Nordrhein-Westfalen za "energiju budućnosti".

Odbor je istaknuo da brane na rijekama u Njemačkoj proizvode 20 milijardi kWh električne energije godišnje, dok će sve veći broj vjetroelektrana do kraja 2004. proizvesti malo više od 20 milijardi kW.

Grupa sa sjedištem u Duesseldorfu objavila je da je u Njemačkoj instalirano oko 16 tisuća vjetroelektrana, čiji ukupni kapacitet iznosi 15 tisuća mW.

Zakon koji prisiljava distributere da je kupuju električnu energiju po povoljnoj cijeni potiče poljoprivrednike na gradnju vjetroelektrana na poljima na vjetrometini. Dobra prodaja generatora potaknula je, pak, inženjere na razvoj sve većih i većih turbina.

Odbor za promociju "energije budućnosti" kazao je da je kapacitet najveće izgrađene vjetroelektrane procijenjen na 4,5 mW, a planira se i izgradnja turbine čiji se kapacitet procjenjuje na 5 mW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙