FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIJELO HRVATSKOG VOZAČA MOGLO BI BITI PREUZETO U SUBOTU

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Irački ministar zdravstva AliIl-Van obećao je da će učiniti sve kako bi se se u subotu omogućilopreuzimanje tijela poginulog hrvatskog vozača Dalibora Burazovića,izjavio je u petak za Hinu voditelj radne skupine Ministarstvavanjskih poslova RH za događaje u Iraku Vinko Ljubičić.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Irački ministar zdravstva Ali Il-Van obećao je da će učiniti sve kako bi se se u subotu omogućilo preuzimanje tijela poginulog hrvatskog vozača Dalibora Burazovića, izjavio je u petak za Hinu voditelj radne skupine Ministarstva vanjskih poslova RH za događaje u Iraku Vinko Ljubičić.

"Državni tajnik u MVP-u Gordan Bakota razgovarao je s iračkim ministrom zdravstva (Alijem Il-Vanom) koji je obećao učiniti sve da se u subotu omogući preuzimanje tijela Dalibora Burazovića. Isto tako imamo obavijest američkog veleposlanstva da oni također rade na tom slučaju. Nama sad ostaje čekati da dobijemo potvrdu bilo s jedne ili s druge strane da će sutra biti moguće preuzeti tijelo", rekao je Ljubičić.

Tijelo hrvatskog vozača trebalo je biti preuzeto još u srijedu, ali se tada uspostavilo da nije sve u redu s dokumentima i predaja je odgođena za četvrtak. Međutim, u četvrtak je rečeno da se iz administrativnih razloga tijelo ne može preuzeti.

Ljubičić je objasnio da je MVP izdalo potvrdu o preuzimanju tijela nakon što je od američke strane dobilo informaciju da je ministarstvo zdravstva u Bagdadu dalo suglasnost. Međutim, voditelj Instituta za forenziku u Mosulu odbio je u četvrtak predati tijelo ustvrdivši da on ništa o tome ne zna i da treba dobiti posebnu suglasnost šefa, visokog dužnosnika ministarstva zdravstva u Bagdadu, koji je više puta neuspješno pokušao uspostaviti kontakt s Mosulom.

Budući da je petak neradni dan u muslimanskom svijetu, tijelo će moći biti preuzeto u subotu ako bude sve u redu, rekao je Ljubičić.

Burazovićevo tijelo u Hrvatsku bi trebao prevesti pogrebni prijevoznik iz Osijeka Eno Zjakić, a troškove puta snosit će Udruženje autoprijevoznika Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙