FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI VOZAČI U IRAKU: JEDAN MRTAV, DRUGI UHIĆEN

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske vlasti intenzivno rade naprovjeri podatka o pogibiji hrvatskoga vozača Dalibora Burazovića uiračkome gradu Mosulu, čiju je smrt putem fotografija ustanovilasestra Daliborka Šoljić, i angažirano je više diplomatskihpredstavništava preko kojih nastoje dobiti točnu informaciju i onavodnom uhićenju drugoga hrvatskog vozača u Iraku, izjavio je usrijedu navečer za Hinu Vinko Ljubičić, voditelj radne skupineMinistarstva vanjskih poslova zadužene za koordiniranje i djelovanje uvezi s najnovijim događajima u Iraku.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske vlasti intenzivno rade na provjeri podatka o pogibiji hrvatskoga vozača Dalibora Burazovića u iračkome gradu Mosulu, čiju je smrt putem fotografija ustanovila sestra Daliborka Šoljić, i angažirano je više diplomatskih predstavništava preko kojih nastoje dobiti točnu informaciju i o navodnom uhićenju drugoga hrvatskog vozača u Iraku, izjavio je u srijedu navečer za Hinu Vinko Ljubičić, voditelj radne skupine Ministarstva vanjskih poslova zadužene za koordiniranje i djelovanje u vezi s najnovijim događajima u Iraku.

Sestra vozača Dalibora Burazovića stupila je u kontakt s ministarstvom vanjskih poslova i pitala za mogućnost organiziranja prijevoza njegovih posmrtnih ostataka, rekao je Vinko Ljubičić koji još uvijek ne može službeno potvrditi vijest da je taj hrvatski državljanin poginuo u u subotu u Mosulu, u terorističkom napadu na konvoj u kojem je bilo i 12 hrvatskih kamiona. Njegova sestra je, međutim, pomoću fotografija iz Mosula identificirala tijelo svoga brata.

"Ministarstvo još nema službenu informaciju, ali u kontaktu smo s poljskim veleposlanstvom u Iraku, s hrvatskim veleposlanstvom u Washingtonu i s iračkim predstavništvom u Ankari", rekao je Vinko Ljubičić koji je na čelu "task forcea" Ministarstva vanjskih poslova.

Jutarnji list od četvrtka objavio je podatak da su Amerikanci u Iraku uhitili hrvatskoga vozača Damira Mikulića, zbog špijunaže.

Prema Ljubičićevim riječima, i podatak o navodnome uhićenju hrvatskoga vozača ispituje se i još se ne može potvrditi.

Damir Mikulić navodno je pritvoren još prije dva tjedna kad su Amerikanci otkrili da je kamerom snimao američke baze i rutu kojom se kretao njegov konvoj, objavio je Jutarnji list. Prema pisanju toga lista, vlasnik prijevozničke tvrtke za koju radi navodno uhićeni Mikulić izrazio je nadu da će Amerikanci osloboditi vozača koji je "kamerom snimao jer je navodno novinarima htio dati snimke iz američkih vojnih baza i jer sam htio biti novinar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙