FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI VOZAČI U IRAKU: JEDAN MRTAV, DRUGI UHIĆEN

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske vlasti intenzivno rade naprovjeri informacija o pogibiji hrvatskoga vozača Dalibora Burazovićau iračkome gradu Mosulu, čiju je smrt putem fotografija ustanovilasestra Daliborka Šoljić, te o navodnom uhićenju drugoga vozača.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske vlasti intenzivno rade na provjeri informacija o pogibiji hrvatskoga vozača Dalibora Burazovića u iračkome gradu Mosulu, čiju je smrt putem fotografija ustanovila sestra Daliborka Šoljić, te o navodnom uhićenju drugoga vozača.

Nekoliko diplomatskih predstavništava nastoji dobiti točnu informaciju o ta dva slučaja, izjavio je u srijedu navečer za Hinu Vinko Ljubičić, voditelj radne skupine Ministarstva vanjskih poslova zadužene za koordiniranje i djelovanje u vezi s najnovijim događajima u Iraku.

Sestra vozača Dalibora Burazovića stupila je u kontakt s ministarstvom vanjskih poslova i pitala za mogućnost organiziranja prijevoza njegovih posmrtnih ostataka, rekao je Vinko Ljubičić koji još uvijek ne može službeno potvrditi vijest da je taj hrvatski državljanin poginuo u u subotu u Mosulu, u terorističkom napadu na konvoj u kojem je bilo i 12 hrvatskih kamiona. Njegova sestra je, međutim, pomoću fotografija iz Mosula identificirala tijelo svoga brata.

"Ministarstvo još nema službenu informaciju, ali u kontaktu smo s poljskim veleposlanstvom u Iraku, s hrvatskim veleposlanstvom u Washingtonu i s iračkim predstavništvom u Ankari", rekao je Vinko Ljubičić koji je na čelu "task forcea" Ministarstva vanjskih poslova.

Jutarnji list od četvrtka objavio je podatak da su Amerikanci u Iraku uhitili hrvatskoga vozača Damira Mikulića, zbog špijunaže.

Prema Ljubičićevim riječima, i podatak o navodnome uhićenju hrvatskoga vozača ispituje se i još se ne može potvrditi.

Damir Mikulić navodno je pritvoren još prije dva tjedna kad su Amerikanci otkrili da je kamerom snimao američke baze i rutu kojom se kretao njegov konvoj, objavio je Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙