FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BURAZOVIĆEVO TIJELO U MOSULU IZ ADMINISTRATIVNIH RAZLOGA

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Tijelo poginulog hrvatskog vozačaDalibora Burazovića ostalo je u četvrtak u Iraku jer izadministrativnih razloga nije moglo krenuti prema Hrvatskoj, doznajese iz diplomatskih izvora.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Tijelo poginulog hrvatskog vozača Dalibora Burazovića ostalo je u četvrtak u Iraku jer iz administrativnih razloga nije moglo krenuti prema Hrvatskoj, doznaje se iz diplomatskih izvora.

Predstavnici hrvatskog konzulata u Istanbulu prenose da je došlo do greške u dokumentu potrebnom da bi se tijelo iz mrtvačnice u Mosulu prebacilo dalje u Hrvatsku.

"Činimo sve diplomatske napore da se greška ispravi i tijelo što prije preveze", izjavila je Hini Miona Ševčik iz konzulata u Istanbulu, koja zajedno s pogrebnim prijevoznikom iz Osijeka čeka Burazovićevo tijelo u iračkom gradu Zahuo, 11 kilometara od turske granice.

Ne precizirajući o kakvoj se grešci radi, Ševčik je rekla da je taj dokument iračko ministarstvo zdravstva faksom poslalo mrtvačnici, odnosno Institutu za forenziku u Mosulu na sjeveru Iraka, gdje je Burazović prije desetak dana poginuo u napadu pobunjenika na kamionski konvoj.

Po tijelo poginulog vozača iz Nove Gradiške krenuli su hrvatski vozači kamiona cestom iz Zahuoa prema Mosulu na kojoj su napadi pobunjenika na kamionske konvoje gotovo svakodnevni.

Burazovićevo tijelo u Hrvatsku bi trebao prevesti pogrebni prijevoznik iz Osijeka Eno Zjakić, a troškove puta snosit će Udruženje autoprijevoznika Hrvatske.

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova pojašnjavaju da je problem nastao kada je voditelj Instituta za forenziku u Mosulu ustrajao na posebnoj suglasnosti visokog dužnosnika ministarstva zdravstva u Bagdadu, koji je više puta bezuspješno pokušao uspostaviti kontakt s Mosulom.

Kako bi se problem riješio, državni tajnik u MVP-u Gordan Bakota razgovarao je telefonom s iračkim ministrom zdravstva Alijem Il-Vanom, koji je obećao svu pomoć.

S trenutnim stanjem upoznat je i američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank, stoji u priopćenju MVP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙