FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija traga za izgrednikom koji je srušio svijeće za generala Zadru

VUKOVAR,5. studenog 2004.(HINA) - Policija još nije otkrila počiniteljakoji je u srijedu oko 23,30 sati razbacao svijeće i cvijeće podnospomen-poprsja general bojnika Blage Zadre, na Trpinjskoj cesti uVukovaru, potvrdio je danas Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemskepolicije, Miroslav Janić.
VUKOVAR,5. studenog 2004.(HINA) - Policija još nije otkrila počinitelja koji je u srijedu oko 23,30 sati razbacao svijeće i cvijeće podno spomen-poprsja general bojnika Blage Zadre, na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, potvrdio je danas Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije, Miroslav Janić.

"Iako spomen-poprsje nije oštećeno pokušavamo pronaći počinitelja koji je, kako su nam građani dojavili, nogom razbacao svijeće i cvjeće", rekao je Janić.

Dodao je kako su do dolaska policajaca mještani, vidjevši što se dogodilo, vratili porušene svijeće u podnožje spomen-poprsja generala Blage Zadre.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je najoštrije osudilo incident u Borovu naselju, kada su, kako se navodi u priopćenju "nepoznati počinitelji porušili svijeće i razbili lampione ispred spomen biste generala Blage Zadre. Ovim incidentom povrijeđeno je dostojanstvo generala Zadre, koji je bio istinski heroj Domovinskog rata, ali i svih hrvatskih branitelja. Stoga Ministarstvo traži od nadležnih tijela brzu i učinkovitu istragu te pronalaženje i kažnjavanje počinitelja", navodi se u priopćenju Ministarstva .

General bojnik Blago Zadro poginuo je u obrani Vukovar od srpske agresije 16. listopada 1991. godine. Bio je zapovjednik obrane Trpinjske ceste a činom general bojnika odlikovao ga je posthumno pokojni hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Blago Zadro jedini je vukovarski branitelj s tako visokim vojnim činom.

Pokopan je na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata u Vukovaru, a njegovo ime danas nosi Zapovjedno-stožerna škola Oružanih snaga RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙