FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA VJEŽBALA OSIGURANJE UTAKMICE

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - - U Policijskoj akademiji uponedjeljak je održana godišnja vježba interventne policije, na kojojsu pripadnici tog policijskog roda uvježbavali osiguranje međunarodnenogometne utakmice.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - - U Policijskoj akademiji u ponedjeljak je održana godišnja vježba interventne policije, na kojoj su pripadnici tog policijskog roda uvježbavali osiguranje međunarodne nogometne utakmice.

U MUP-u ističu da je vježba osiguranja nogometne utakmice izabrana zbog sve češćeg neprimjerenog ponašanja dijela navijačkih skupina na stadionima.

Uz sudionike koji su uvježbavali intervenciju na utakmici, policajci su "odglumili" nogometaše hrvatske i engleske reprezentacije, redare na stadionu ali i navijače domaće i gostujuće momčadi.

Vježba je prikazala sve situacije očekivane na nogometnim utakmicama, od dolaska navijača na stadiona, njihova pretresa, smještanja na tribine te sukobljavanja s redarima i policijom.

"Navijačke skupine" naoružane pirotehnikom i okićene transparentima posuđenim od pravih nogometnih obožavatelja, u nekoliko su navrata rušili zaštitne ograde i utrčavali na teren. Vrhunac vježbe bio je kada su se "domaći navijači", nezadovoljni igrom svojih nogometaša u drugom poluvremenu, sukobili međusobno i s policijom, što je okončano uporabom vodenog topa i privođenja vođa izgreda.

U trećoj etapi policajci su vježbali prepratu gostujućih navijača te rješavanja sukoba u kojima ima teško ozlijeđenih.

U vježbi su sudjelovali interventni policajci iz gotovo svih interventnih jedinica, a u MUP-u tvrde da je izvedena bez prethodnog uvježbavanja. Cilj je, dodaju, bio provjera sposobnosti za intervenciju i učinak policijskih snaga u potrebnom trenutku.

S čelnicima MUP-a i Ravnateljstva policije vježbu su nadgledali predstavnici interventne policije Savezne Republike Njemačke.

Nakon dvosatne vježbe potpisan je Protokol o predaji pomoći u opremi za hrvatsku policiju od njemačkog Saveznog ministarstva unutarnjih poslova. Inspektor njemačkih interventnih policajaca Bernd Manthey pritom je zamjeniku ravnatelja policije Jakobu Bukviću predao 160 kompleta zaštitne opreme za policajce, vrijedne više od 100 tisuća eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙