FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavtat: počeli Dani hrvatskog turizma

CAVTAT, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski je turizam na većiniinozemnih tržišta u prvih devet mjeseci ove godine zabilježiopozitivne rezultate, istaknuto je na današnjem radnom sastankudirektora inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice(HTZ) u Cavtatu čime su počeli "Dani hrvatskog turizma" koje do 29.listopada organizira HTZ, uz pokroviteljstvo Ministarstva mora,turizma, prometa i razvitka.
CAVTAT, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski je turizam na većini inozemnih tržišta u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio pozitivne rezultate, istaknuto je na današnjem radnom sastanku direktora inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Cavtatu čime su počeli "Dani hrvatskog turizma" koje do 29. listopada organizira HTZ, uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Ukupno je u tom razdoblju, po podacima HTZ-a, bilo 6 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja inozemnih gostiju, a najveća povećanja u odnosu na lani ostvarena su s francuskog, skandinavskog, britanskog, švicarskog, ruskog, nizozemskog, mađarskog i SAD tržišta.

U izvješćima o stanju na pojedinim tržištima 15 inozemnih direktora HTZ-a naglasilo je da se slični rezultati mogu očekivati i iduće godine, ali da će za to biti potrebno pojačati suradnju s medijima u pojedinim zemljama, kao i proširiti ponudu. Pozitivnim u ovoj sezoni istaknuli su otvaranje novih autocesta, što je dovelo do povećanja individualnih dolazaka stranaca i agencijskih aranžmana, kao i uvođenja brojnih novih charter letova, posebno iz Velike Britanije i Irske, Francuske, Skandinavije i Rusije.

Na tim je tržištima Hrvatska ove godine bila izrazito u trendu, uvrštena je u programe gotovo svih značajnijih touroperatera, pritužbi gostiju gotovo da i nije bilo, a direktori HTZ-a iz tih zemalja naglasili su da ima još prostora za povećanja.

Rezultate slične prošlogodišnjima Hrvatska je ove godine ostvarila na svojim tradicionalnim tržištima, poput Njemačke (iz koje je i ove godine u Hrvatsku došlo najviše turista), Austrije, Italije i Poljske. S obzirom na to da je u tim zemljama i ove godine nastavljena gospodarska kriza koja građane vodi ka štednji, Hrvatska, po ocjeni predstavnika HTZ-a iz tih zemalja, s postignutim turističkim rezultatima ipak može biti zadovoljna.

Iz Češke, Slovačke i Slovenije zabilježeni su jednoznamenkasti minusi i u turističkim dolascima i u noćenjima, što su direktori HTZ-a iz tih zemalja objasnili visokim cijenama smještaja te povoljnijom ponudom konkurentskih zemalja.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić smatra da se iduće godine može očekivati daljnji porast turističkog prometa od 2 posto, što je i okosnica prijedloga Programa rada HTZ-a za 2005. Taj će program, najavljeno je, biti i glavna tema sutrašnje sjednice Turističkog vijeća HTZ-a, koja će se održati u sklopu "Dana hrvatskog turizma" u Cavtatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙