FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

17. susret ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Koprivnici

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Susret ugostitelja i turističkihdjelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), 17. po redu, održati ćese 8. i 9. studenog u Koprivnici, a okupit će oko 350 ugostitelja iturističkih djelatnika iz cijele Hrvatske.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Susret ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), 17. po redu, održati će se 8. i 9. studenog u Koprivnici, a okupit će oko 350 ugostitelja i turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske.

Tom će se prigodom razmotriti najaktualnije teme iz ugostiteljstva i turizma, s naglaskom na primjeni zakona o ugostiteljskoj te o turističkoj djelatnosti, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Ante Mihić.

Dodao je i kako će drugoga dana skupa biti održana i sjednica Saborskog odbora za turizam.

Susreti se svake godine održavaju u drugoj županiji, a s obzirom da je ovogodišnji skup u Koprivnici, posebice će biti riječi o kontinentalnom turizmu, ugostiteljskoj i restoranskoj ponudi, kao i seoskom turizmu te njegovoj nelojalnoj konkurenciji restoranima, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Osim toga, sudionici skupa ukazat će na važnost edukacije u ugostiteljstvu i turizmu te upozoriti na problem neadekvatnog radnog kadra u toj djelatnosti. Također će biti riječi o radu na crno kao i novom Zakonu o sigurnosti u prometu.

Mihić je rekao kako zbog zakonske odluke o "0,0" promila ugostitelji bilježe pad prometa u svojim objektima i to od 30 do 40 posto. Spomenutim je zakonom Hrvatska svrstana u "tvrde destinacije", kazao je Mihić te dodao kako to nije dobro za turističku ponudu Hrvatske.

Stoga Ceh i nadalje traži izmjenu spomenute odluke, odnosno vraćanje na dozvoljenu razinu od 0,5 promila alkohola u krvi za vrijeme upravljanja motornim vozilom, kao što je vrijedilo po starom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Organizatori ovogodišnjeg 17. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a su Ceh za ugostiteljstvo i turizam pri HOK-u te obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a pokrovitelj je Ministrstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Za vrijeme Susreta održat će se i "Izložba opreme i proizvoda za ugostiteljstvo" kao i Gastro izložba Područne obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na kojoj će se okupiti 30 izlagača iz čitave Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙