FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koja je sudbina crikveničkog Jadrana?

CRIKVENICA, 3. studenoga 2004. (Hina) - Skup radnika crikveničkehotelske kuće "Jadran" od vlasnika je tog dioničkog društva, Hrvatskogfond za privatizaciju i Vlade Republike Hrvatske, zatraži očitovanje odaljnjoj sudbini te tvrtke.
CRIKVENICA, 3. studenoga 2004. (Hina) - Skup radnika crikveničke hotelske kuće "Jadran" od vlasnika je tog dioničkog društva, Hrvatskog fond za privatizaciju i Vlade Republike Hrvatske, zatraži očitovanje o daljnjoj sudbini te tvrtke.

Teškoće u crikveničkom "Jadranu" d.d. traju već devetu godinu. Počele su izostankom nekoliko turističkih sezona zbog rata i udomljavanja prognanika u nekoliko hotelskih objekata. Ono što su neke slične tvrtke i rivijere uspješno prebrodile, Crikveničanima nije uspjelo.

Danas je dug "Jadrana" narastao do 280 milijuna kuna. Tvrtka ima 300 stalno zaposlenih kojima se u sezoni pridružuje još 500 radnika. Jadran je ove godine u 2600 hotelskih i 2200 smještajnih jedinica u kampovima ostvario novih 16 milijuna kuna gubitka.

Sanacija je, smatraju radnici, bolji način izlaska iz teškoća nego što bi to bio stečaj. Potom bi trebala slijediti privatizacija, o kojoj se već predugo nije izjasnio Hrvatski fond za privatizaciju, rečeno je na današnjem skupu radnika "Jadrana" kojem je bila prisutna svega šestina uposlenih, oko 50 radnika.

(Hina) xfder yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙