FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOMAS 2004. - odmor glavni motiv dolaska turista u Hrvatsku

CAVTAT, 28. listopada 2004. (Hina) - Odmor i opuštanje i ove su godineglavni motivi dolaska većine turista u Hrvatsku, za njih 65,7 posto,zbog zabave ih je došlo oko 40 posto, dok je prirodne ljepote i okoliškao motiv dolaska naglasilo 29 posto turista.
CAVTAT, 28. listopada 2004. (Hina) - Odmor i opuštanje i ove su godine glavni motivi dolaska većine turista u Hrvatsku, za njih 65,7 posto, zbog zabave ih je došlo oko 40 posto, dok je prirodne ljepote i okoliš kao motiv dolaska naglasilo 29 posto turista.

Pokazali su to preliminarni rezultati istraživanja "TOMAS 2004.-stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj", koje je od lipnja do rujna ove godine na uzorku od 4,5 tisuća turista iz 13 zemalja u sedam primorskih županija proveo zagrebački Institut za turizam.

Prve rezultate toga istraživanja danas je u Cavtatu na "Danima hrvatskog turizma" predstavila ravnateljica Instituta Sanda Weber, naglasivši da će se kompletni rezultati objaviti u siječnju 2005.

Prema tom su istraživanju gosti generalno zadovoljni boravkom u Hrvatskoj, posebno sigurnošću, ali su slično kao i prošlih godina nezadovoljni lokalnim prijevozom, ponudom zabave, turističkom signalizacijom i opremljenošću plaža.

Prosječna dob većine ili 54 posto turista koji dolaze u Hrvatsku je 39,5 godina, a 43 posto ih je došlo na odmor s obitelji.

Polovica gostiju odluku za putovanje na odmor u Hrvatsku donijelo je od siječnja do travnja ove godine, dok ih je oko 20 posto to odlučilo još prošle godine.

Većina ovogodišnjih gostiju ili 63,3 posto Hrvatsku je posjetila drugi ili više puta za redom, 33 posto ih je došlo šesti put, dok ih je prvi puta došlo 17 posto.

Najviše je ispitanih gostiju došlo automobilom, njih 74 posto. Otprilike isto toliko (74 posto) ih se u Hrvatskoj na odmoru bavi nekom sportskom, kulturnom ili drugom aktivnošću, poput odlaženja na izlete.

Gotovo 50 posto ispitanih kazalo je da će u Hrvatsku na odmor doći ponovo, dok ih je tek 7,5 posto navelo da će na odmor ići negdje drugdje, odnosno u neku drugu mediteransku zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙