FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 30. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Sa zagrebačkog Županijskog suda sinoć je pobjegao 25-godišnji osumnjičenik iz SCG koji je oteo pištolj pravosudnom policajcu, skočio kroz prozor, ispred suda razoružao drugog policajca, udario ga drškom pištolja i otrčao, doznaje se od Ivana Damjanovića, pomoćnika ministrice pravosuđa. Bjegunac je Milan Ristić, rođen u Pančevu, s prebivalištem u Beogradu. Njega je jučer oko 15,20 sati policija uhitila u Novom Zagrebu na temelju međunarodne tjeralice MUP-a Srbije i Crne Gore, koji ga traži zbog krivotvorenja isprava i ilegalnoga posjedovanja oružja. Policajci su Ristića oko 20,30 sati doveli u Istražni centar Županijskog suda na Zrinjevcu gdje je Ristić zatražio da ga puste na toalet. Kada je izašao, napao je pravosudnog policajca, pretukao ga i oteo mu pištolj. Zatim je ušao u sobu istražnog suca kroz koju je protrčao, otvorio prozor i skočio s oko tri metra visine na ulicu. Na Zrinjevcu je temeljnog policajca udario drškom pištolja u glavu, uzeo mu pištolj i pobjegao prema Glavnom kolodvoru. Policija je odmah pokrenula veliku potragu za 25-godišnjim bjeguncem.

ZAGREB - Nakon što su se sinoć oko 20 sati na zagrebačkoj obilaznici od Lučkoga prema Buzinu, odnosno na izlazu Zagreb jug, dogodile četiri prometne nezgode, oko 23 sata sanirana su sva kritična mjesta i promet se počinje normalizirati, izvijestio je sinoć HAK. U preostalom dijelu zemlje promet je pojačan, ali nema teškoća. Mokrih kolnika ima u sjeverozapadnoj i srednjoj Hrvatskoj, a s obzirom na mjestimično smanjenje vidljivosti zbog kiše ili magle, HAK moli vozače da voze opreznije.

CAVTAT - Dodjelom turističkih priznanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Plavi i Zeleni cvijet 2004. za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske te proglašenjem djelatnika godine u turizmu sinoć su u Cavtatu završeni ovogodišnji "Dani hrvatskog turizma". Predsjednik Stjepan Mesić, koji je bio pokrovitelj "Dana hrvatskog turizma", osobno je, zajedno s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom te direktorom Glavnog ureda HTZ-a Nikom Bulićem, uručio 22 priznanja za turističke djelatnike godine. Mesić je dobitnicima poručio da bez njih ne bi bilo ovakve, najuspješnije turističke sezone do sada u Hrvatskoj, te da su oni zaslužni što turizam općenito postiže dobre rezultate.

ZAGREB - Reprezentativna monografija "Drempetić" povjesničarke umjetnosti Ivanke Reberski o slikarskom opusu Zorislava Drempetića Hrčića predstavljena je sinoć u Muzeju Mimara. Nakladnik monografije je INA, a u povodu obilježavanja 40. obljetnice postojanja te hrvatske naftne kompanije. Autorica Reberski slikarski opus Drempetića Hrčića podijelila je u šest dijelova - "Slikarski počeci", obuhvaćaju razdoblje početka šezdesetih godna; "Granična okušavanja" od 1964. do 1968., "Vrijeme i prostor" od 1969. do 1972., "Regionalna komponenta" od 1973. do 1980., "Harmonija prostora" 1981. do 1983. i "Reminiscencije baštinika" od 1983. do danas. Reberski je kazala kako je Drempetić Hrčić nadmašio izazove i kušnje aktualnih opredjeljenja te svojim slikarstvom ponudio jedinstvenu viziju sjevernohrvatskog prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙