FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turizam: dodijeljeni Plavi i Zeleni cvijet

CAVTAT, 29. listopada 2004. (Hina) - Dodjelom turističkih priznanjaHrvatske turističke zajednice (HTZ) Plavi i Zeleni cvijet 2004. zanajuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske teproglašenjem djelatnika godine u turizmu večeras su u Cavtatu završeniovogodišnji "Dani hrvatskog turizma".
CAVTAT, 29. listopada 2004. (Hina) - Dodjelom turističkih priznanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Plavi i Zeleni cvijet 2004. za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske te proglašenjem djelatnika godine u turizmu večeras su u Cavtatu završeni ovogodišnji "Dani hrvatskog turizma".

Predsjednik Stjepan Mesić, koji je bio pokrovitelj "Dana hrvatskog turizma", osobno je, zajedno s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom te direktorom Glavnog ureda HTZ-a Nikom Bulićem, uručio 22 priznanja za turističke djelatnike godine.

Mesić je dobitnicima poručio da bez njih ne bi bilo ovakve, najuspješnije turističke sezone do sada u Hrvatskoj, te da su oni zaslužni što turizam općenito postiže dobre rezultate. Najvažnije je ulagati u ljude i njihovo obrazovanje, a onda će se moći iskoristiti i svi drugi resursi, a i povećati izvoz kroz turizam, rekao je predsjednik Mesić.

Priznanja za najbolje djelatnike godine iz HTZ-ove akcije "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" dobio je Manfred Rothschdal iz bečke agencije "Terra Reisen", dok je najbolji agencijski djelatnik u Hrvatskoj Ilona Šinko iz osječke poslovnice agencije Kompas.

Najbolji turistički informator je Petra Svetec iz Zagreba, turistički animator Tomislav Rašić iz Varaždina, turistički vodič Marin Jelavić iz Dubrovnika, a recepcionist Livio Šverko iz Umaga.

Kuhar godine je Josip Šošić iz Brela, konobar Damir Čekić iz Poreča, sobarica Jadranka Sekereš iz Opatije, dok je najbolji privatni iznajmljivač Dobrila Jurišić iz Baške Vode.

Priznanja su dobili i carinik Zvonko Rimac iz ispostave Bajakovo, policajka Katica Brčić iz Ćilipa, inspektorica Dolores Ban iz Pule, kapetan broda Branimir Trgo te kapetan zrakoplova Ernest Nemet.

Najbolji vozač je Miho Borković iz Ćilipa, taksist Dalibor Zobić iz Opatije, prodavačice Milena Burić iz Pule i Dubravka Žuvela iz Vele Luke, a čistač Josip Gabrić iz Raba. Hortikulturni djelatnik godine je Branka Ružić iz Varaždina, a frizerka Marija Zavodnik iz Vodica.

Priznanja "Plavi cvijet 2004", koja HTZ dodjeljuje iz akcije ocjenjivanja "Volim Hrvatsku" za najbolje uređene gradove na obali, dobili su Rab, Dubrovnik i Rovinj, za najbolje uređena općinska središta dobitnici su Baška Voda, Baška i Vrsar, te mjesta Jezera, Mlini i Lopud.

Opatija je dobila "Plavi cvijet" povodom 160 godina turizma i za ukupni doprinos ugledu hrvatskog turizma, dok su Croatia Airlines, Jadrolinija, Lučka uprava Split, te zračne luke Dubrovnik i Split to priznanje dobile za doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone.

Uručeno je i 15 diploma "Plavi cvijet" u 12 kategorija za pojedinačne elemente turističke ponude na obali (najbolji trgovi, ulica, park, okućnica, javna plaža, suvenir i drugo), među kojima je grad Pag dobio diplomu za najveći pomak u uređenju mjesta te Šibenik za originalnost u prezentaciji kulturne baštine s projektom "Bunari - tajne Šibenika".

Priznanja "Zeleni cvijet 2004" za najbolje uređene gradove u unutrašnjost zemlje dobili su Varaždin, Karlovac, Požega i Sisak, za najbolja manja mjesta Daruvar, Novska i Nova Gradiška, a za mjesta Sveti Martin na Muri, Molve i Nuštar.

Dodijeljeno je i 11 diploma "Zeleni cvijet" za pojedinačne elemente u 10 kategorija, među kojima za suvenir - lepoglavsku čipku, za kupalište - "Aquacity" u Trnovcu kod Varaždina, za Ininu trgovinu u Slavonskom Brodu, Turističko informativni centar Sisak i druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙