FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: NEĆU SMIJENITI ŽUŽULA

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Ministra vanjskih poslova MiomiraŽužula neću smijeniti ni danas, ni sutra, niti dok god budete iznosilirazloge koji nemaju blage veze s istinom, odgovorio je danas uHrvatskom saboru premijer Ivo Sanader HNS-ovcu Antunu Kapraljeviću.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Ministra vanjskih poslova Miomira Žužula neću smijeniti ni danas, ni sutra, niti dok god budete iznosili razloge koji nemaju blage veze s istinom, odgovorio je danas u Hrvatskom saboru premijer Ivo Sanader HNS-ovcu Antunu Kapraljeviću.

Kapraljević je, naime, u 'aktualnom prijepodnevu' ustvrdio da za Žužulovu smjenu postoje tri opravdana razloga, te upitao premijera hoće li ga danas smijeniti.

'Na dušu' Žužulu HNS-ovac stavlja utaju poreza, 'aferu' Bechtel te slučaj s tvrtkom "Imostroj" gdje se ministar, tvrdi HNS-ov zastupnik, našao u "klasičnom sukobu interesa" sudjelujući u odluci Vlade da se toj tvrtki otpišu dugovanja prema državi.

"Sve te tri stvari su neistina, ni jedna nije točna", uzvratio je premijer, poručivši Kapraljeviću kako očekuje da će Žužul reagirati na njegove "klevete".

"Ono što ste vi rekli nema veze s istinom", ustrajao je Kapraljević, noseći premijeru 'snop' dokumenata koji će mu, kako tvrdi, pomoći da uvidi Žužulov sukob interesa.

Ministar Žužul pred novinarima je odbacio prozivke o sukobu interesa.

Licemjerno je, kaže, od osobe koja je vodila Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i imala prilike utvrditi nalazi li se tko od dužnosnika u tom sukobu, o tome sada pričati po hodnicima.

Najlakše je pričati u hodnicima bez dokaza, rekao je ministar novinarima u stanci 'aktualnog prijepodneva', naglašavajući da se u pravnoj državi svaka tvrdnja mora dokazati.

Ako Kapraljević dokaže svoje tvrdnje trebam snositi odgovornost kao i svaki građanin, rekao je Žužul, dometnuvši da u pravnim državama i iznositelji tvrdnji snose odgovornost za njih.

Ministar je odbacio špekulacije da je u slučaju "Imostroja" dio novca isplaćen njegovoj supruzi i da za to postoje bankovni izvadci.

Nikakve uplate nije bilo, ustrajao je Žužul, dodavši da onaj tko tvrdi drugačije to mora i dokazati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙