FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Ugovor o izradi studije robne burze u Osijeku

OSIJEK,27. listopada(Hina) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo idekan osječkog Ekonomskog fakulteta Ivan Ferenčak potpisali su danasUgovor o izradi studije "Robna burza u Osijeku kao infrastrukturnapotpora hrvatskog gospodarstva".
OSIJEK,27. listopada(Hina) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i dekan osječkog Ekonomskog fakulteta Ivan Ferenčak potpisali su danas Ugovor o izradi studije "Robna burza u Osijeku kao infrastrukturna potpora hrvatskog gospodarstva".

Za izradu studije Županija će izdvojiti 175.000 kuna, dok će se 200.000 kuna osigurati iz državnog proračuna.

Bubalo je ocijenio kako studija treba dati odgovore na pitanja o isplativosti osnutka burze i njenoj mogućoj lokaciji, kao i na pitanja što proizvoditi, u kojim količinama i kome plasirati, dodavši da bi, otvori li se mogućnost osnivanja robne burze, poljoprivredni proizvođači mogli znati odgovore na ta pitanja i do godinu dana unaprijed.

Istaknuo je kako županijske vlasti žele da burza bude nacionalna, s intencijom da preraste u međunarodnu.

Studija bi trebala biti izrađena najkasnije do kraja ove godine, a iako je riječ o projektu od nacionalnog značaja, u njemu još uvijek ima nepoznanica, jer Hrvatska još nema zakon o robnoj burzi i zakon o skladišnici, istaknuto je.

(Hina) xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙