FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vidošević: Nema uspjeha bez izvoza

ZADAR, 28. listopada 2004. (Hina) - Povećanje izvoza na strana tržištai bolja prodaja na domaćem tržištu jedini su izlaz iz teške situacijeu kojoj se nalazi hrvatsko gospodarstvo, rekao je predsjednik Hrvatskegospodarske komore Nadan Vidošević sudjelujući u radu sjedniceGospodarskog vijeća Županijske komore u Zadru.
ZADAR, 28. listopada 2004. (Hina) - Povećanje izvoza na strana tržišta i bolja prodaja na domaćem tržištu jedini su izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi hrvatsko gospodarstvo, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević sudjelujući u radu sjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore u Zadru.

Pritom je istaknuo da je tečaj kune prema euru krajnje nepovoljan za izvoznike koji ne mogu biti konkurentni na inozemnom tržištu.

Vidošević je ocijenio da je gospodarstvo Zadarske županije među uspješnijima u Hrvatskoj. Posebno je uspješan grad Zadar koji je poslije Zagreba najuspješniji među većim hrvatskim gradovima.

Na sjednici je istaknuto da su gospodarska kretanja u Zadarskoj županiji ove godine pozitivna. Bilježi se porast prihoda za prvih šest mjeseci 5,3 posto, izvoz je 8,4 posto veći nego za isto prošlogodišnje razdoblje, uvoz je manji 4,7 posto, a trend pada nezaposlenosti se nastavlja.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević posjetio je dvije uspješne tvrtke u toj županiji - Tvornicu tlačnog lijeva u Benkovcu i Tankersku plovidbu Zadar.

Benkovačka Tvornica tlačnog lijeva zapošljava 220 radnika i ostvaruje šest milijuna eura prometa, od toga 99 posto izvozom.

Tankerska plovidba Zadar najjača je hrvatska brodarska kompanija, koja zapošljava 1200 radnika i koja je dosad ove godine ostvarila 155 milijuna dolara prometa, sve u inozemstvu.

Vidošević je rekao da je tim dvjema tvrtkama zajednička orijentacija na inozemno tržište i njihov pozitivan utjecaj na lokalnu sredinu.

Svi oni koji u svojim bilancama ne budu imali više od 50 posto prihoda iz inozemstva, teško će uspjeti, rekao je Vidošević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙