FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: poduzetnicima na raspolaganju 220 milijuna kuna

ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Poduzetnicima, obrtnicima ipoljoprivrednicima s područja Osječko-baranjske županije, temeljemprojekata Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva teMinistarstva poljoprivrede, u ovoj su godini na raspolaganju kreditnelinije ukupno vrijedne 220 milijuna kuna.
ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima s područja Osječko-baranjske županije, temeljem projekata Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Ministarstva poljoprivrede, u ovoj su godini na raspolaganju kreditne linije ukupno vrijedne 220 milijuna kuna.

Župan Krešimir Bubalo je na današnjem sastanku čelnika županije i Županijske obrtničke komore, ocijenio da će ukupan portfelj biti i iskorišten.

Samo sa projekte u obrtništvu izdvojeno je oko 30 milijuna kuna. Predsjednik Udruženja obrtnika Karlo Mišković kazao je da oko 5.000 obrtnika u Županiji predstavlja značajan gospodarski potencijal, ali da obrtnici, uz ostalo, traže potporu u organizaciji svojih nastupa za sajmovima te pomoć za određena deficitarna zanimanja.

Obrtnici su ukazali na probleme u naplati svojih potraživanja te na potrebu znanstveno-stručne analize o potrebama za pojedina obrtnička zanimanja u Županiji, u kojoj, kako je rečeno, većina obrtnika radi u uslužnim, a ne u proizvodnim djelatnostima.

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako su u idućoj fiskalnoj godini moguća još veća izdvajanja za projekte razvoja obrtništva koje, kako smatra, zapošljava sve više ljudi i najbrže se prilagođava tržištu, ali je potrebno da obrtnici sami istaknu koji su im projekti značajni za financiranje. Ukazao je i na potrebu izrade promidžbeno-informativnog materijala koji će obuhvatiti cjelovitu ponudu proizvoda i usluga ove Županije na području obrtništva, kako bi se s time moglo upoznati potencijalne strane ulagače.Najavio je da će s ulaganjima u idućoj fiskalnoj godini obrtništvo nastaviti s rastom, koji je zabilježen u posljednje dvije godine, ocijenio je župan Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙