FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: UGOVOR O SUFINANCIRANJU EDUKACIJE MENADŽERA

OSIJEK, 19. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Osječko-baranjskežupanije i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potpisali su danas UOsijeku ugovor o sufinanciranju "Programa usavršavanja menadžera -Puma", kojim se Županija obvezala da će u idućih godinu dana pomoćiodržavanje edukacijskih seminara u sklopu toga programa s 50.000kuna.
OSIJEK, 19. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Osječko-baranjske županije i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potpisali su danas U Osijeku ugovor o sufinanciranju "Programa usavršavanja menadžera - Puma", kojim se Županija obvezala da će u idućih godinu dana pomoći održavanje edukacijskih seminara u sklopu toga programa s 50.000 kuna.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako Županija želi poticati razvoj menadžemnta te da će u idućih godinu dana oko stotinu polaznika, poduzetnika i najboljih studenata osječkoga Sveučilišta dobiti prigodu da, u skladu s europskim i svjetskim standardima, steknu nova znanja, koja će moći praktično primjenjivati.

Strategija razvoja Županije, čiji se završetak uskoro očekuje, pokazuje potrebu što većeg ulaganja u ljude, a dobri menadžeri potrebni su ne samo u tvrtkama, nego i u ustanovama kojima se gospodari novcem poreznih obveznika, rekao je Bubalo.

Zamjenik glavnog ravnatelja HUP-a Bernard Jakelić ocijenio je kako je ljudski kapital temeljni dio svakog poduzetničkog pothvata te da je ulaganje u ljudske resurse nužno radi unaprjeđivanja i podizanja konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

"Hrvatska na ljestvici konkurentnosti polako tone, a i Nacionalno vijeće za konkurentnost mišljenja da je jedan od ključnih problema nedostatak obrazovanog kadra, pa stoga nastojimo promijeniti takve trendove, ali to mora biti stalan proces", rekao je Jakelić. Dodao je kako se o potpisivanju ovakvih ugovora razgovara i s drugim hrvatskim županijama.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙