FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar o gospodarenju komunalnim otpadom

VODICE, 28. listopada 2004. (Hina) - U Vodicama se danas održava prviod triju seminara o gospodarenju komunalnim otpadom uŠibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, što ga u sklopu projekta"Memci" provode UNDP (UN-ov program za razvoj) i UNOPS zajedno sMinistarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
VODICE, 28. listopada 2004. (Hina) - U Vodicama se danas održava prvi od triju seminara o gospodarenju komunalnim otpadom u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, što ga u sklopu projekta "Memci" provode UNDP (UN-ov program za razvoj) i UNOPS zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Projekt komunalnih kapaciteta i infrastrukture za gospodarenje otpadom, koji na području dviju županija treba biti gotov do kraja 2005., s 1,800.000 eura financira Europska unija iz programa CARDS.

U radu seminara u vodičkom hotelu "Punti" sudjeluje oko 40 predstavnika općina i gradova dviju županija, nekolicina europskih stručnjaka za gospodarenje komunalnim otpadom te voditelj UNDP-a za Hrvatsku Cornelis Klein.

Voditelj UNOPS-ova (UN-ov Ured za provedbu projekata) Ureda u Šibeniku Danac Nils Kirstensen naglasio je kako županijske, gradske i općinske vlasti moraju biti svjesne da ne mogu same rješavati pitanje gospodarenja komunalnim otpadom.

"Ovog je trenutka ključno pitanje dogovor o uređenju županijskih odlagališta, a na području dviju županija moguće je urediti tri takva odlagališta", kazao je Kirstensen.

Sudionici su upozorili da Zadar još nije odredio prostor za odlaganje komunalnog otpada, a za Šibensko-kninsku županiju određen je Bikarac, područje desetak kilometara od Šibenika, gdje se već nalazi gradsko odlagalište smeća.

Najveći dio novca predviđena u CARDS-u namijenjen je upravo uređenju i opremi županijskih odlagališta komunalnog otpada. U uređenje Bikarca, rečeno je, bit će uloženo oko 800 tisuća eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙