FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI TISAK: FINI VJEROJATNO MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

RIM, 1. studenoga 2004. (Hina) - Pripremaju se velike promijene utalijanskoj vladi, među kojima i promjena na čelu diplomacije, koju bimogao ubuduće voditi sadašnji potpredsjednik talijanske vlade i čelnikNacionalnog saveza (AN), Gianfranco Fini, objavljuju danas dvanajuglednija talijanska dnevnika, "Corriere della Sera" i"Repubblica".
RIM, 1. studenoga 2004. (Hina) - Pripremaju se velike promijene u talijanskoj vladi, među kojima i promjena na čelu diplomacije, koju bi mogao ubuduće voditi sadašnji potpredsjednik talijanske vlade i čelnik Nacionalnog saveza (AN), Gianfranco Fini, objavljuju danas dva najuglednija talijanska dnevnika, "Corriere della Sera" i "Repubblica".

Ako sadašnji ministar vanjskih poslova Franco Frattini postane kandidatom za europskog povjerenika, onda bi Fini mogao otići na čelo talijanske diplomacije, ali bi došlo i do drugih promjena kao što je ulazak čelnika demokršćanske središnje stranke UDC Marca Follinija u vladu desnog centra premijera Silvija Berlusconija. Follini bi trebao postati potpredsjednikom vlade.

U srijedu uvečer ili u četvrtak ujutro sastat će se čelnici Kuće sloboda, kako se naziva koalicija desnog centra, kada će se odlučiti ime talijanskog kandidata za Europsku komisiju, nakon čega će se odlučiti i o promjenama u talijanskoj vladi.

Tim promjenama, prema nekim informacijama iz redova Berlusconijeve stranke Naprijed Italijo, došlo bi do situacije u kojoj bi zapravo Berlusconi bio "pod kotrolom" osovine Fini - Follini, koja se i ranije suprotstavljala nekim premijerovim mjerama, kao što je smanjenje poreza.

Toj novoj unutarvladinoj "osovini" između centra i desnice protivi se Sjeverna liga čelnika Umberta Bossija, koja se pribojava izolacije. Tim više što se protiv nekih dijelova reforme talijanske države prema njezinoj decentralizacije protive i Fini i Follini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙