FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zgradi talijanskog konzulata u Splitu plakat s uvredljivim sadržajem

SPLIT, 14. listopada 2004. (Hina) - Na pročelju zgrade na splitskojrivi, u kojoj se nalazi konzulat Republike Italije, jutros je osvanuoplakat s uvredljivim sadržajem, vjerojatno kao reakcija na izjavepotpredsjednika talijanske vlade Gianfranca Finija objavljene u tisku,potvrdio je poslije podne načelnik Ureda načelnika PUsplitsko-dalmatinske Nino Ćurić.
SPLIT, 14. listopada 2004. (Hina) - Na pročelju zgrade na splitskoj rivi, u kojoj se nalazi konzulat Republike Italije, jutros je osvanuo plakat s uvredljivim sadržajem, vjerojatno kao reakcija na izjave potpredsjednika talijanske vlade Gianfranca Finija objavljene u tisku, potvrdio je poslije podne načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Nino Ćurić.

Na plakatu, veličine 100 puta 80 centimetara, Talijani se uvredljivim riječima pozivaju da zaborave Dalmaciju, vrate Trst i plate ratnu štetu za II. svjetski rat.

Ćurić je također rekao da je na plakatu bio nacrtan i automobil s kukastim križem na registracijskoj pločici.

Po prvim informacijama kojima policija raspolaže, plakat je najvjerojatnije postavljen između ponoći i 6,15 sati ujutro, kada je i uočen i odmah uklonjen.

Policija je obavila očevid i uklonila plakat, a za nepoznatim se počiniteljem traga.

O svemu je obaviješten i Operativno-komunikacijski centar MUP-a u Zagrebu.

U talijanskom konzulatu, na traženje izjave, novinare su uputili na Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije u Rimu.

U Slobodnoj Dalmaciji jučer je objavljen razgovor s potpredsjednikom talijanske vlade Gianfrancom Finijem pod naslovom "Dalmacija, Rijeka i Istra oduvijek su talijanske zemlje".

U zgradi na splitskoj rivi, u kojoj je smješten talijanski konzulat, nalaze se i konzulati Velike Britanije i Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙