FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA PROSLAVIO 26 GODINA PONTIFIKATA

RIM, 16. listopada 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao II. proslavio je usubotu 26 godina svoga pontifikata primivši više tisuća čestitaka izcijeloga svijeta, izvjestio je šef ureda za tisak Svete Stolice,Joaquin Navarro Valls.
RIM, 16. listopada 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao II. proslavio je u subotu 26 godina svoga pontifikata primivši više tisuća čestitaka iz cijeloga svijeta, izvjestio je šef ureda za tisak Svete Stolice, Joaquin Navarro Valls.

Papa je u subotu održao dvije mise, jednu zahvale, a na drugoj je molio za budućnost. Potom je ručao sa svojim najbližim suradnicma te je današnji dan bio "usmjeren na Boga i njegov misterij", rekao je Navarro Valls i potvrdio da je Papi stiglo više tisuća čestitaka, a mnoge od njih "i iz islamskoga svijeta".

Uglavnom mu se zahvaljuje na riječima usredotočenima na mir, obitelj i Europu. Izražava se golemo štovanje za papino "neumorno pastoralno djelovanje", stoji u porukama Ivanu Pavlu II.

Krakowski nadbiskup kardinal Karol Wojtyla postao je 16. listopada 1978. godine 264. papa, kao prvi papa Poljak i slaven te prvi izvan Italije nakon četiri i pol stoljeća. Pontifikat Ivana Pavla II. treći je po trajnosti u povijesti Crkve. Ispred njega su samo sveti Petar i Pio IX koji je vlado 31 godinu i 7 mjeseci na prijelazu između 19. i 20. stoljeća.

Plesači ruske crvene armije u petak su navečer u vatikanskoj dvorani "Pavla VI." u papinu čast izveli koncert s ruskim narodnim pjesmama i plesom. U nedjelju svečanom misom u 17,30 sati Papa će proglasiti početak euharistijske godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙