FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: raspušta se Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa

ZAGREB,29. listopada 2004.(Hina) - Sadašnje Povjerenstvo zasprječavanje sukoba interesa bit će raspušteno i imenovat će se novo,dogovoreno je danas na saborskom Predsjedništvu koje je zasjedalo"pojačano" predstavnicima klubova zastupnika.
ZAGREB,29. listopada 2004.(Hina) - Sadašnje Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa bit će raspušteno i imenovat će se novo, dogovoreno je danas na saborskom Predsjedništvu koje je zasjedalo "pojačano" predstavnicima klubova zastupnika.

Predsjedništvo je prihvatilo glavninu zahtjeva šest oporbenih klubova, čime su, drže sudionici sastanka, stvoreni uvjeti da se "spuste" nepotrebne političke napetosti u parlamentu i izbjegne blokada rada njegovih odbora i njega samog.

Dogovoreno je da se Povjerenstvo raspusti i da svi klubovi dostave svoje prijedloge za članove novog Povjerenstva, rekao je novinarima nakon višesatnog sastanka predsjednik Sabora Vladimir Šeks, nadajući se da će novi članovi biti dogovoreni konsenzusom.

Dogovoreno je i da se poštuju zahtjevi klubova za stankama kada se traže sukladno Poslovniku, ujednači postupanje predsjedavajućeg kada su u pitanju uvrede i nedolični govor.

Precizirali smo i da je obveza klubova da spriječe takvo ponašanje, rekao je predsjednik SDP-a i šef oporbe Ivica Račan.

Nekoliko je pitanja uveliko usuglašeno, no njihovu 'tehničku izvedbu' do petka trebaju dogovoriti poslovnički znalci Vladimir Šeks i Mato Arlović.

Među njima su pitanje rokova u kojima bi Vlada morala dati mišljenje o zakonodavnim inicijativama zastupnika, zatim okolnosti u kojima se može odustati od elektronskog glasovanja, uvjeti u kojima se može mijenjati redoslijed utvrđenog dnevnog reda itd. .

Šeks i Račan zadovoljni su tolerantnom atmosferom sastanka.

Bio je to jedan od najkonstruktivnijih političkih sastanaka pozicije i opozicije unatrag 14 godina, ocijenio je Šeks.

Račan je dodao da slične sastanke treba prakticirati češće kako bi se izbjegle nepotrebne bespoštedne konfrontacije na štetu ugleda Hrvatskoga sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙