FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks o povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa

VUKOVARŠeks o povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesaVUKOVAR,16. listopada(HINA) - Predsjednik Sabora Vladimir Šeks,komentirajući jučerašnje izglasavanje imenovanja i razrješenja članovasaborskog Povjrerenstva za sprečavanje sukoba interesa, izjavio jedanas u Vukovaru kako je Povjerenstvo "kompletirano unatoč pokušajimaopstrukcije od strane oporbe koja je to", kako je rekao "pokušalaučiniti na način da napusti sabornicu, ali su prekasno izašli van".
VUKOVAR,16. listopada(HINA) - Predsjednik Sabora Vladimir Šeks, komentirajući jučerašnje izglasavanje imenovanja i razrješenja članova saborskog Povjrerenstva za sprečavanje sukoba interesa, izjavio je danas u Vukovaru kako je Povjerenstvo "kompletirano unatoč pokušajima opstrukcije od strane oporbe koja je to", kako je rekao "pokušala učiniti na način da napusti sabornicu, ali su prekasno izašli van".

"Ono je izabrano i u njemu se nalaze ugledni pojedinci", kazao je Šeks, dodajući da je "oporba i do sada pokušavala blokirati rad Povjerenstva, te su se morali poduzeti koraci kako bi se ono kompletiralo".

Saborska većina jučer je, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, razriješila članove Povjerenstva, Željka Horvatića (na njegov zahtjev) i Petra Mariju Radelja, te na njihova mjesta imenovala Milana Ramljaka i Zdravka Tomca, a za člana povjerenstva imenovan je i zastupnik nacionalnih manjina Nikola Mak.

Saborska oporba tim se imenovanjima žestoko usprotivila te je demonstrativno izašla iz sabornice, nakon čega je predsjedavajući, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks zaključio 10. sjednicu Sabora.

Također Klubovi zastupnika SDP-a, HSS-a i HSP-a poslali su jučer otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora u kojem se tvrdi da novi sastav Povjerenstva za sprječavanje interesa nije izglasan na legalan način, te da je prekršen Poslovnik.

Odgovarajući danas na pitanje novinara mora li predsjednik Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa biti iz oporbe, Šeks je odgovorio niječno, rekavši kako predsjednik Povjerenstva ne može biti samo iz stranke koja je na vlasti, te da nužno ne mora biti zastupnik.

"Dakle, predsjednik Povjerenstva može biti neko od članova Povjerenstva koji nije i zastupnik i nije član stranke ili stranaka na vlasti", objasnio je predsjednik Sabora. Naglasio je da u novoizabranom Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa član HDZ-a samo Marija Bajt.

Vladimir Šeks danas je u Vukovaru bio nazočan obilježavanju 13. godišnjice pogibije general bojnika Blage Zadre, u obrani Vukovara od jugo-srpske agresije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙