FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborsko Predsjedništvo sutra o uzrocima političkih napetosti

ZAGREB,28. listopada(Hina) - Saborsko prošireno Predsjedništvo sutra bitrebalo utvrditi uzroke političkih napetosti između pozicije iopozicije, pokušati izgladiti sporove i naći izlaz iz situacije kojaotežava učinkovit rad Sabora.
ZAGREB,28. listopada(Hina) - Saborsko prošireno Predsjedništvo sutra bi trebalo utvrditi uzroke političkih napetosti između pozicije i opozicije, pokušati izgladiti sporove i naći izlaz iz situacije koja otežava učinkovit rad Sabora.

Većina oporbe je proteklih dana upozorila da ozbiljno razmišlja o napuštanju saborskih odbora, ali i drugim metodama bojkotiranja saborskog rada, ako HDZ ne odustane od, kako kaže, diktatorskog ponašanja i ušutkivanja političkih protivnika.

Osim toga, očekuje se da će se Predsjedništvo pozabaviti i statusom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojeg je prije 15-ak dana napustila oporba nezadovljna njegovom rekonstrukcijom.

U toj rekonstrukciji u Povjerenstvo su ušli Zdravko Tomac i Milan Ramljak, članovi Foruma hrvatske sloge, udruge čije je Predsjedništvo jučer odlučilo da Tomac i Ramljak neće sudjelovati u radu Povjerenstva dok ne bude jasno je li spomenuta rekonstrukcija legalna i kakav je njegov status nakon odlaska oporbe.

Oni koji su krivi, neka riješe nastalu situaciju, a saborsko Predsjedništvo može i raspustiti Povjerenstvo i zatražiti da se izabere novo, rekao je novinarima Zdravko Tomac.

Na pitanje kani li dati ostavku odgovorio je niječno.

Ostavku, kaže, daju oni koju su nešto skrivili, a on to nije.

'Priznaje' da su njega i Ramljaka ogorčile neke primjedbe.

Diskreditira nas se kao nečije sedme ortake, iako nikada nismo provodili tuđu volju, rekao je Tomac, navodeći da su oni jedini političari koji su davali ostavke i u jednoj i u drugoj vlasti.

Sad se preko nas, kao preko plota, tuku oporba i vlast, kazao je Tomac suglasan da treba riješiti status Povjerenstva.

Izrazio je čuđenje zašto v.d. predsjednika tog tijela u ostavci Antun Kapraljević traži od njega, da kao najstariji član, sazove sjednicu Povjerenstva.

Kapraljević pak objašnjava da taj posao u ostavci može raditi još dva mjeseca, a ako se do tada ne obave sve potrebne formalnosti, Povjerenstvo će se, kaže, ugasiti.

Svim pogreškama usprkos, to ne bi bilo dobro, zaključio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙