FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I. Račan: oporba ozbiljno razmišlja o bojkotu rada Sabora

ZAGREB,26. listopada(Hina) - Predsjednik najveće oporbene stranke SDP-aIvica Račan potvrdio je danas novinarima da oporba ozbiljno razmišljao napuštanju saborskih odbora, ali i drugim metodama bojkotiranja radaparlamenta, ako HDZ ne odustane od, kako kažu "diktatorskog ponašanjai ušutkivanja političkih protivnika".
ZAGREB,26. listopada(Hina) - Predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a Ivica Račan potvrdio je danas novinarima da oporba ozbiljno razmišlja o napuštanju saborskih odbora, ali i drugim metodama bojkotiranja rada parlamenta, ako HDZ ne odustane od, kako kažu "diktatorskog ponašanja i ušutkivanja političkih protivnika".

Idući će dani biti odlučujući u političkom hrvanju s HDZ-om, izjavio je Račan novinarima u Saboru.

Šef SDP-a o toj je temi prvo razgovarao s oporbenim kolegama - Zlatkom Tomčićem (HSS), Vesnom Pusić (HNS) i Antom Đapićem (HSP), a potom je zajedničko nezadovoljstvo odnosima i atmosferom u Saboru prenio predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu.

Pojedinosti tog razgovora Račan nije iznosio.

"Svjedočimo zabrinjavajućem zaoštravanju političkih odnosa i netoleranciji u Saboru koja prvenstveno dolazi od HDZ-a", ustvrdio je Račan dodajući da HDZ to čini zato jer se suočava s brojnim problemima na koje nema odgovore, s obećanjima koje ne može ispuniti.

Poručio je da se oporba neće i ne želi pomiriti s takvom antiustavnom pozicijom Sabora, koji, dodao je, sve više postaje "privjesak HDZ-a".

Optužbe o marginalizaciji Sabora i ocjenama o 'teroru većine nad oporbom', predsjednik Hrvatskog sabora V. Šeks smatra "smiješnima" i navodi da se svi zakoni donose tako da oporba glasuje protiv prijedloga HDZ-a i Vlade, a vladajuće stranke protiv prijedloga oporbe.

Prijetnje ostavkama nije želio posebno komentirati.

Potvrdio je da je s Račanom jučer razgovarao o "reguliranju političkih odnosa SDP-a i HDZ-a, koji su u fazi vrlo visoke napetosti". Izrazio je uvjerenje da će se taj problem razriješiti i poručio da će, "bude li oporba opstruirala rad Sabora, parlamentarna većina znati na to odgovoriti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙