FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC: Kapraljević prikrio Čačićev sukob interesa

VARAŽDIN, 22. listopada 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC)Varaždinske županije priopćio je danas kako "dosadašnji predsjedniksaborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, AntunKapraljević, umjesto da govori o onome što je Povjerenstvo dosadučinilo, samo optužuje Vladu i Hrvatski sabor da su krivi za očitinerad toga tijela".
VARAŽDIN, 22. listopada 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC) Varaždinske županije priopćio je danas kako "dosadašnji predsjednik saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Antun Kapraljević, umjesto da govori o onome što je Povjerenstvo dosad učinilo, samo optužuje Vladu i Hrvatski sabor da su krivi za očiti nerad toga tijela".

DC u priopćenju tvrdi kako je u lipnju ove godine Kapraljević potvrdio da je saborsko Povjerenstvo dobilo više prijava sukoba interesa, u kojima je bio bivši ministar Radimir Čačić i tvrtke koje su gradile stanove iz Programa poticane stanogradnje.

"Kapraljević je kazao i da čeka ispunjavanje svih potrebnih uvjeta za ispitivanje prijava, no", kako navode u DC-u, "s obirom da su Kapraljević i Čačić članovi Hrvatske narodne stranke (HNS), DC ima razloga sumnjati da je čekanje potrebnih uvjeta zapravo čekanje na nastupanje zastare za ispitivanje prijava".

Na kraju priopćenja DC ocjenjuje kako je "dosadašnjim neradom, politizacijom i neutemeljenim optužbama Vlade i Hrvatskog sabora, Antun Kapraljević kompromitirao ideju i smisao povjerenstva te prikrivao sukobe interesa i u njima ostvarene protupravne imovinske koristi dužnosnika bivše vlasti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙