FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: JAKOVČIĆ PREDLOŽEN ZA POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE EUROPSKIH REGIJA

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Predsjedništvo i ured Skupštineeuropskih regija (AER) jednoglasno su predložili Riccarda Illyja,predsjednika talijanske regije Furlanija-Julijska krajina, zakandidata za predsjedanje AER-om u dvogodišnjem razdoblju 2005. i2006. godine, izvješćuje agencija ANSA navodeći i da je za jednog odpotpredsjednika predložen Ivan Jakovčić, istarski župan.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Predsjedništvo i ured Skupštine europskih regija (AER) jednoglasno su predložili Riccarda Illyja, predsjednika talijanske regije Furlanija-Julijska krajina, za kandidata za predsjedanje AER-om u dvogodišnjem razdoblju 2005. i 2006. godine, izvješćuje agencija ANSA navodeći i da je za jednog od potpredsjednika predložen Ivan Jakovčić, istarski župan.

Za potpredsjednička mjesta predloženi su Adrian Zeller, predsjednik francuske regije Alzas i Ivan Jakovčić, župan Istarske županije u Hrvatskoj, dok je za potpredsjednika-blagajnika predložen Ryan Greenslade, predsjednik pokrajine Devon u Velikoj Britaniji, navodi ANSA.

Izbor predloženih kandidata predviđen je za 25. i 26. studeni na općoj skupštini AER-a u Beču, priopćeno je iz skupštine Furlanije-Julijske krajine. Franco Iacop, povjerenik regionalne skupštine Furlanije-Julijske krajine za međunarodne odnose, je na sastanku ureda ARE-a u Bernu prenio "Illyjevu zadovoljstvo prijedlogom, kojim se", objasnio je, "priznaje i središnja uloga regije Furlanije-Julisjke krajine u europskom kontekstu", izvijestila je ANSA u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙