FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SANADEROVA POZITIVNA ETNOGRAFIJA

LJUBLJANA,27. listopada(Hina) - Nastupima na sastanku posvećenomdijalogu religija u Solunu i u Bukureštu, gdje je potpisao povelju oprocesu suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) hrvatski premijer IvoSanader je dao do znanja da Hrvatska približavanjem EU-u ne bježi izregije nego svojim novim statusom i aktivnom ulogom u korelaciji sEU-om želi pomoći njezinoj trajnoj stabilizaciji, piše u srijedumariborski list "Večer" u prilogu naslovljenom "Sanaderova pozitivnaetnografija".
LJUBLJANA,27. listopada(Hina) - Nastupima na sastanku posvećenom dijalogu religija u Solunu i u Bukureštu, gdje je potpisao povelju o procesu suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) hrvatski premijer Ivo Sanader je dao do znanja da Hrvatska približavanjem EU-u ne bježi iz regije nego svojim novim statusom i aktivnom ulogom u korelaciji s EU-om želi pomoći njezinoj trajnoj stabilizaciji, piše u srijedu mariborski list "Večer" u prilogu naslovljenom "Sanaderova pozitivna etnografija".

Hrvatski premijer Ivo Sanader je na ministarskoj konferenciji jugoistočne Europe o demokratskom upravljanju na lokalnoj i regionalnoj razini izrazio uvjerenje svoje vlade da može djelovati u okviru dvaju procesa: u pripremama na punopravno članstvo u Europskoj uniji i trajnoj stabilizaciji jugoistoka Europe, piše u srijedu mariborski dnevni list

"Sanader je izrazio i spremnost Zagreba da onima koje to zanima prenese svoja iskustva iz procesa pridruživanja", navodi mariborski list koji se u tom kontekstu posebno osvrće na perspektivu odnosa Hrvatske i Srbije.

"Sanader smatra da je od velike važnosti i najava njegova prvog službenog posjeta Beogradu kamo će vjerojatno otputovati u studenom, što će biti prvi hrvatsko-srbijanski sastanak na razini predsjednika vlada. Novinari su primijetili da on u svim svojim najavama koristi isključivo termin jugoistočna Europa, a nikad Balkan, o kojem inače govori povjerenik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana", navodi se u prilogu suradnika "Večera" Mladena Malija.

List se u istom prilogu osvrće i na susret predsjednika Stipe Mesića sa Borisom Tadićem u Cavtatu, te ocjenu da su odnosi bolji nego prije nekoliko godina i da su svi okrenuti europskim integracijama i standardima.

"Mesić i Tadić zauzeli su se za gospodarsku suradnju, a Tadić i za obnovu nekada zajedničke kompatibilne industrije, među ostalim i vojne", navodi slovenski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙