FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlas: neto dobit od 14,3 milijuna kuna

DUBROVNIK/ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Turistička agencijaAtlas u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od14,3 milijuna kuna, što je porast od 380 posto ili 11,3 milijuna kunaprema istom razdoblju lani, podaci su iz poslovanja koje je Atlasdostavio Zagrebačkoj burzi.
DUBROVNIK/ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Turistička agencija Atlas u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 14,3 milijuna kuna, što je porast od 380 posto ili 11,3 milijuna kuna prema istom razdoblju lani, podaci su iz poslovanja koje je Atlas dostavio Zagrebačkoj burzi.

Ostvareni rezultat, stoji u pojašnjenju Uprave Atlasa, posljedica je značajnog povećanja obujma poslovanja kao i provedenog financijskog i organizacijskog restrukturiranja tvrtke koji je završen u prošloj godini.

Ukupni su prihodi Atlasa u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 190,49 milijuna kuna, što je porast od 30,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupni su rashodi porasli 23,5 posto, na 176,1 milijun kuna.

U strukturi ukupnih prihoda, poslovni prihodi čine 86 posto i bilježe rast od 47 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Prihodi od prodaje u zemlji u tom su razdoblju ostvareni u iznosu od 49,87 milijuna kuna i povećani su za 7,1 posto, a prihodi od prodaje u inozemstvu porasli su za 71,5 posto, na 111,26 milijuna kuna.

Na likvidnost tvrtke u spomenutom razdoblju, pojasnili su u Atlasu, isključivo je utjecao sezonski karakter poslovanja, odnosno u tromjesečju pune sezone ostvareni su i najbolji rezultati kao i akumulacija sredstava za naredno razdoblje te se ne očekuju problemi likvidnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙