FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovni rezultati BP-a bolji od očekivanja

LONDON, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Druga najveća naftnakompanija u svijetu, britanski British Petroleum (BP), nadmašila jeočekivanja analitičara izvijestivši o golemoj zaradi u trećemovogodišnjem tromjesečju uslijed rastućih cijena nafte i snažnihprofitnih margina u rafinerijskom i kemijskom dijelu poslovanja.
LONDON, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Druga najveća naftna kompanija u svijetu, britanski British Petroleum (BP), nadmašila je očekivanja analitičara izvijestivši o golemoj zaradi u trećem ovogodišnjem tromjesečju uslijed rastućih cijena nafte i snažnih profitnih margina u rafinerijskom i kemijskom dijelu poslovanja.

BP je izvijestio da je njegova dobit u tome razdoblju dosegnula 3,94 milijardi dolara, u koju su uračunati i troškovi po izvanrednim stavkama u iznosu 401 milijun dolara.

Snažnu dobit u kompaniji pripisuju povećanju proizvodnje nafte i plina te njihovih cijena, i snažnim profitnim marginama u rafinerijskom i kemijskom dijelu poslovanja BP-a.

BP je već ranije u listopadu najavljivao visoku razinu proizvodnje, koja bilježi rast od 11 posto na godišnjoj razini.

Objavio je i dividendu u trećem tromjesečju od 7,1 američkih centa po dionici i procijenio kapitalnu potrošnju, bez akvizicija, u visini nešto iznad 14 milijardi dolara za ovu i oko 14 milijardi za iduću godinu. Brojke za 2005. uvećane su za oko milijardu dolara radi kompenzacije slabijeg tečaja dolara i viših troškova usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙