FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 29. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. listopada.

CAVTAT - Završnog dana godišnjeg okupljanja hrvatskih turističkih djelatnika u Cavtatu održat će se III. susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na temu "Turistička 2004. i 2005. godina". (10 sati, Hotel Croatia). U večernjim satima bit će dodijeljene nagrade i priznanja Plavi i Zeleni cvijet 2004. u akciji Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku" za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske. Uz to, bit će proglašen i djelatnik godine u turizmu (19 sati, Hotel Croatia). "Dani hrvatskog turizma 2004", koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica (HTZ), održavaju se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Ive Sanadera.

ZAGREB - Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković održat će konferenciju za novinare na temu "Đuro Đaković holding d.d." (10 sati, Velika dvorana Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva).

ZAGREB - Udruga 'Hrvatski izvoznici' organizira okrugli stol na temu "Izvoz prehrambenih proizvoda", na kojoj će, među ostalim, biti riječi o strukturi izvoza i problemima pri izvozu prehrambenih proizvoda, zajedničkom nastupu na inozemnim tržištima, marketingu prehrambenih proizvoda i sl. Ovo je jedan u nizu okruglih stolova i tribina na temu problematike hrvatskog izvoza, a primarna svrha je identifikacija problema pri izvozu prehrambenih proizvoda te istraživanje metoda unapređivanja njihovog izvoza. (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1)

ZAGREB - Hrvatski svjetski odbor za nekretnine i imovinske-pravne poslove održat će sastanak na kojem će osim o zadaćama i potrebi organiziranja nacionalnog odbora, biti izabrano vodstvo, poslovnik i program rada Odbora za 2004. i 2005. godinu. (14,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj je za kolovoz ove godine iznosila 4.178 kuna, što je manje za 31 kunu ili nominalno za 0,7 posto, a realno za 0,8 posto u odnosu na srpanj. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za kolovoz 2004. u odnosu na isti mjesec prošle godine viša je pak za 263 kune. To je nominalno povećanje za 6,7 posto, a realno za 4,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je 4.144 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2003. nominalno više za 233 kune ili 6 posto, a realno za 3,9 posto.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Zagrebu u rujnu u odnosu na kolovoz povećana za 8,6 posto, dok je prema rujnu prošle godine zabilježen znatno blaži, 0,8 postotni rast, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja rada i zaštitu okoliša. U prvih je devet mjeseci, u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, industrijska proizvodnja u Zagrebu povećana za 2,3 posto. Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji u rujnu je u odnosu na prethodni mjesec smanjen za 0,7 posto, dok je u usporedbi s devetim mjesecom prošle godine bio manji za 1,9 posto. Proizvodnost je rada, pak, od početak ove godine do kraja rujna povećana za 3,9 posto.

DUBROVNIK/ZAGREB - Turistička agencija Atlas u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 14,3 milijuna kuna, što je porast od 380 posto ili 11,3 milijuna kuna prema istom razdoblju lani, podaci su iz poslovanja koje je Atlas dostavio Zagrebačkoj burzi. Ostvareni rezultat, stoji u pojašnjenju Uprave Atlasa, posljedica je značajnog povećanja obujma poslovanja kao i provedenog financijskog i organizacijskog restrukturiranja tvrtke, koji je završen u prošloj godini. Ukupni su prihodi Atlasa u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 190,49 milijuna kuna, što je porast od 30,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupni su rashodi porasli 23,5 posto, na 176,1 milijun kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙