FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli kolektivni pregovori Vlade i sindikata javnih službi

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Sindikati javnih službi koji sudanas počeli s Vladom pregovarati o plaćama, potpisali su protokol okolektivnim pregovorima kojim je utvrđeno da će se pregovarati oosnovici za plaće, dinamici usklađivanja plaća, materijalnim pravima iselektivnom povećanju koeficijenata za plaće.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Sindikati javnih službi koji su danas počeli s Vladom pregovarati o plaćama, potpisali su protokol o kolektivnim pregovorima kojim je utvrđeno da će se pregovarati o osnovici za plaće, dinamici usklađivanja plaća, materijalnim pravima i selektivnom povećanju koeficijenata za plaće.

Sindikati su izložili svoje zahtjeve, no predstavnici Vlade nisu se mogli očitovati jer još nije usuglašen prijedlog proračuna za iduću godinu, rekla je Hini čelnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek.

Dodala je da bi Vladino očitovanje na svoje zahtjeve sindikati trebali dobiti idući tjedan kada je zakazan novi sastanak.

Sindikalci su zatražili da na taj sastanak dođe ministar financija Ivan Šuker kako bi ih upoznao s proračunskim mogućnostima.

Pet sindikata javnih službi traži povećanje osnovice za plaće u 2005. za šest posto, te postupno povećanje plaća u iduće tri godine za ukupno 12 posto, koliko zaostaju za plaćama u gospodarstvu.

Sindikati koji predstavljaju oko 150.000 zaposlenih u prosvjeti, znanosti, kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi traže također selektivno povećanje koeficijenata za plaće od četiri do 10 posto ovisno o godinama radnog staža.

Na prvom sastanku u sklopu pregovora o plaćama koji su počeli uoči donošenja državnog proračuna za 2005. godinu, sindikati su zatražili i povećanje materijalnih prava.

Predlažu povećanje božićnice i regresa s 1.000 na 1.500 kuna, osnovice za jubilarnu nagradu s 1.800 na 2.000 kuna i dara za djecu s 400 na 600 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙