FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

školski sindikati pregovaraju, ali ne odustaju od štrajka

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Čelnici triju sindikata školstva iznanosti izjavili su da jučerašnji početak pregovora s poslodavcem opovećanju plaća ne znači otkazivanje štrajka u sustavu školstva iznanosti koji su najavili za studeni.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Čelnici triju sindikata školstva i znanosti izjavili su da jučerašnji početak pregovora s poslodavcem o povećanju plaća ne znači otkazivanje štrajka u sustavu školstva i znanosti koji su najavili za studeni.

"Jučerašnji sastanak nije utjecao na našu pripremu i planove oko štrajka najavljenoga za zadnji tjedan u studenome", izjavio je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na današnjoj konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako s jučerašnjim početkom socijalnoga dijaloga sindikati nisu osobito zadovoljni, jer smatraju da su to "tek riječi". Nastavljamo pripreme za štrajk, a o načinu provedbe odlučit će članstvo triju sindikata, kazao je. Ovoga će puta sindikati anketirati i roditelje o toj akciji.

Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević napomenuo je da do štrajka neće doći ako bude kvalitetnih rezultata, odnosno sporazum s utvrđenim datumima, izvršiteljima i rokovima.

Na jučerašnjem sastanku dvije su se strane sporazumjele da će za sedam dana izraditi nacrt socijalnoga sporazuma koji će definirati odnose Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, sindikata i zaposlenika.

Ponovili su da je ministar Dragan Primorac najavio da će tražiti 22 posto veća sredstva za znanost i prosvjetu iz proračuna nego ove godine. Sindikati traže 12 postotno povećanje plaća, selektivan pristup prosvjeti i izdvajanje za obrazovanje od 6,5 posto iz BDP-a.

Čelnici triju sindikata s olakšanjem su komentirali izbor donedavnoga predsjednika Hrvatskog školskog sindikata Preporod Vinka Filipovića na mjesto direktora Zavoda za školstvo, istaknuvši da su zadovoljni jer će im sada biti lakše raditi. "Tim je mjestom Filipović vjerojatno nagrađen za destruktivno djelovanje na polju sindikalizma", rekao je Elkaz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙