FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

počeli kolektivni pregovori Vlade i sindikata državnih službi

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Vlade i sindikatadržavnih službi na današnjem su sastanku potpisali protokol okolektivnim pregovorima kojim je utvrđeno da će pregovarati o osnoviciza plaće, materijalnim pravima i dužini godišnjeg odmora.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Vlade i sindikata državnih službi na današnjem su sastanku potpisali protokol o kolektivnim pregovorima kojim je utvrđeno da će pregovarati o osnovici za plaće, materijalnim pravima i dužini godišnjeg odmora.

Na prvom sastanku u sklopu pregovora o plaćama, koji su započeli uoči donošenja državnog proračuna za 2005. godinu, sindikalci su zatražili povećanje osnovice za 20 posto.

Pet sindikata, koji predstavljaju oko 65.000 zaposlenih u državnoj službi, traži povećanje osnovice sa sadašnjih 4.414 kuna na 5.297 kuna, rekao je Hini predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas.

Tako veliku povišicu sindikati obrazlažu time što njihove plaće zaostaju 10 posto za plaćama u javnim službama, čije pak plaće zaostaju 12 posto za onima u gospodarstvu.

Pet sindikata traži i božićnicu od 1.500 kuna (dosad 1.000 kuna), dar za djecu od 600 kuna (dosad 400 kuna) te osnovicu za jubilarne nagrade od 2.000 kuna (dosad 1.800 kuna).

Predstavnici Vlade rekli su da bi osnovica i materijalna prava zaposlenih u državnoj službi trebali ostati na razini predviđenoj sadašnjim Kolektivnim ugovorom te najavili da će se o sindikalnim zahtjevima očitovati za desetak dana, rekao je Ihas.

Protokolom o kolektivnim pregovorima utvrđeno je također da će pregovarački odbori Vlade i sindikata u roku tjedan dana započeti razgovore o uredbama o koeficijentima, dodacima na posebne uvjete rada i nagrađivanju službenika.

Vlada danas počinje kolektivne pregovore i sa sindikatima javnih službi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙