FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROSVJEDI U MINSKU PROTIV LUKAŠENKA I REFERENDUMA

MINSK, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća osoba okupilose u ponedjeljak navečer u Minsku, na poziv oporbe, kako biprosvjedovali protiv najavljenih rezultata nedjeljnog referenduma kojipredsjedniku Aleksandru Lukašenku omogućuje da ostane na vlasti inakon 2006.
MINSK, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća osoba okupilo se u ponedjeljak navečer u Minsku, na poziv oporbe, kako bi prosvjedovali protiv najavljenih rezultata nedjeljnog referenduma koji predsjedniku Aleksandru Lukašenku omogućuje da ostane na vlasti i nakon 2006.

Prosvjednici, među kojima je bilo puno mladih, okupili su se na Oktobarskom trgu, oko 150 metara od bjeloruskog predsjedništva, kako bi upozorili na "sramotni" referendum i na "krađu glasova birača".

Prosvjednici su se pokušali približiti zgradi probijajući policijski kordon. Snage specijalne policije koje su bile nazočne na mjestu događaja, privele su nekoliko osoba, izvijestio je France-Press.

Prema nepotpunim rezultatima referenduma više od 77 posto birača dalo je glas za promjenu ustava koja bi predsjedniku Lukašenku omogućila da se neograničeni broj puta može kandidirati na predsjedničkim izborima i nakon drugog mandata koji istječe 2006.

Oporba upozorava na "izbornu lakrdiju", ocijenivši da je vlast "unaprijed odredila rezultat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙