FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT TRAŽI POTPORU BiH ZA NASTAVAK MIROVNOG PROCESA

SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Predsjednik Palestinske samouprave JaserArafat zatražio je potporu vlasti Bosne i Hercegovine kod međunarodnihinstitucija koje sudjeluju u pokušajima rješavanja krize na Bliskomistoku, priopćeno je u ponedjeljak iz Vijeća ministara BiH.
SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Predsjednik Palestinske samouprave Jaser Arafat zatražio je potporu vlasti Bosne i Hercegovine kod međunarodnih institucija koje sudjeluju u pokušajima rješavanja krize na Bliskom istoku, priopćeno je u ponedjeljak iz Vijeća ministara BiH.

Otpravnik poslova palestinskog veleposlanstva u Sarajevu Majed Maarouf uručio je predsjedatelju Vijeća ministara BiH Adnanu Terziću Arafatovo pismo u kojemu je palestinski lider informirao bosanskohercegovačkog premijera o trenutačnom stanju na bliskoistočnom području i problemima koji ometaju mirovni proces.

Palestinski je diplomat ovom prigodom zamolio Terzića da tijekom svojih kontakata s međunarodnim institucijama osigura da BiH podupre provedbu mirovnih smjernica koje daju pretpostavke za konačno rješenje krize između Palestinaca i Izraela.

Terzić je ovom prigodom potvrdio kako je BiH sukladno svojim nedavnim iskustvima pripravna i zainteresirana pomoći sva nastojanja koja mogu okončati patnje ljudi i otvoriti mogućnost pravednog rješenja sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙