FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 20. listopada

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događajeza srijedu, 20. listopada.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 20. listopada.

ZAGREB - Ugovor o izradi nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Hrvatskoj potpisat će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i dekanica Agronomskog fakulteta u Zagrebu Jasmina Havranek. Sa sklapanjem tog ugovora, na temelju izravnog pregovaranja, krajem rujna suglasila se hrvatska Vlada, a Agronomski je fakultet ponudio projekt izraditi za 2,2 milijuna kuna. Projekt navodnjavanja pokrenula je Vlada, a cilj mu je prvenstveno poboljšati gospodarenje prirodnim resursima (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i zagrebačka tvrtka Memenato d.o.o. potpisat će Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Split d.d. iz objedinjenog državnog portfelja tvrtki Memento. Ta je tvrtka za 68,08 posto dionica Hotela Split ponudila 88 milijuna kuna te ulaganje u u iduće tri godine u iznosu od 106,7 milijuna kuna, čime taj hotel žele sa sadašnjih tri podići na razinu četiri zvjezdice. (14,00 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade, tvrtke Infodom te u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i Fakultetom organizacije i informatike Varaždin održat će se 3. međunarodna konferencija o poslovnim procesima 'Business Process Conference 2004'. Cilj je ovog skupa razmjena najnovijih informacija i teorijskih spoznaja te praktičnih iskustava u području upravljanja poslovnih procesa, a konferencija će okupiti hrvatske i inozemne stručnjake iz gospodarstva i državne uprave te sveučilišne profesore iz područja menadžmenta, informatike i komunikacija. (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Hrvatski nacionalni odbor međunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska) organizira stručni skup radi predstavljanja Međunarodnog arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore. (10,00 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Hrvatski seljački savez (HSS) najavio je da će, nakon sastanka s ministrom poljoprivrede, šumarstva i gospodarstva Petrom Čobankovićem, održati konferenciju za novinare na temu 'Odnos hrvatske Vlade prema selu i seljacima'. (13,00 sati, HSS, Zvonimirova 17)

RIJEKA - Sjevernojadranski sajam, na kojem će nastupiti 335 izlagača iz 20-ak zemalja, bit će otvoren u riječkoj Dvorani mladosti. U sklopu te sajamske manifestacije, do 24. listopada, bit će održani prvi Međunarodni sajam novih tehnologija i proizvoda, Izložba inovacija te Međunarodna izložba keramike (Dvorana Mladosti u 11 sati).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare sajamsku izložbu o poslovnom obrazovanju i upravljanju ljudskim potencijalima 'Educa Plus' koja će se održati od 9. do 13. studenog na ZV-u. (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Za kvadrat novog stana u Zagrebu u drugom je tromjesečju ove godine trebalo izdvojiti 10.528 kuna, što je 1.466 kune više nego u prvom tromjesečju, dok su prosječne cijene novih stanova u ostalim dijelovima Hrvatske pale, sa 7.807 kuna u prvom na 7.624 kune u drugom tromjesečju, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Statističari su, naime, objavili podatke o prosječnoj cijeni prodanih novih stanova u prvom polugodištu ove godine. Prema tim podatcima, prosječno je kvadrat novog stana u Hrvatskoj u prvom polugodištu koštao 8.453 kune, što je 1,8 posto više nego u drugoj polovici prošle godine, ali i 6,7 posto manje u odnosu na prvo prošlogodišnje polugodište. Pri tome, treba imati na umu da se statistika o prodanim novim stanovima odnosi na stanove koje su prodale pravne osobe koje su nositelji cjelokupne njegove izgradnje, od pribavljanja građevinskog zemljišta, gradnje, do potrebnih dozvola i nadzora.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u rujnu ove godine veća za 3 posto u usporedbi s rujnom prošle godine, a u razdoblju siječanj-rujan veća je za 3,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku. Podatci o industrijskoj proizvodnji u prvih devet mjeseci ove godine govore o blažoj dinamici rasta u odnosu na prošlu godinu, jer je u istom razdoblju prošle godine industrijska proizvodnja bilježila rast od 5,2 posto. U rujnu ove godine u usporedbi s rujnom prošle godine bilježi se rast industrijske proizvodnje u prerađivačkoj industriji za 2,9 posto, te u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 10 posto, dok se kod rudarstva i vađenja bilježi pad od 4,7 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙