FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 18. listopada

ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 18. listopada.
ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. listopada.

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije javno će priopćiti odluku Vijeća te agencije o dodjeli koncesija u mobilnoj telefoniji druge (GSM/DCS-1800) i treće generacije (UMTS). Po isteku roka za podnošenje ponuda na natječaj za dodjelu tri koncesije druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) i za tri koncesije treće generacije (UMTS) 14. rujna u Agenciji su otvorene ukupno dva pristigla zahtjeva i jedna ponuda. Postojeći hrvatski operateri mobilne telefonije, tvrtke T-Mobile Hrvatska i VIPnet predali su zahtjev samo za dodjelu UMTS koncesija, dok je jedinu ponudu za GSM koncesiju dala tvrtka "Tele2" d.o.o., iza koje stoji istoimeni švedski operater (13,00 sati, Jurišićeva 13).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i ove je godine pokrovitelj festivala oglašavanja FESTO, koji će se održati od 21. do 23. listopada u Opatiji. O programu i ostalim aktivnostima FESTA, na konferenciji za novinare govorit će predsjednik HGK Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatskog oglasnog zbora Ivica Vidović i drugi organizatori festivala (10,00 sati, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U povodu dobivanja statusa zlatnog partnera tvrtke Cysco Systems Hrvatska, tvrtka Recro-Net održat će konferenciju za novinare (10,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 1).

ZAGREB - Hrvatska akademska istraživačka mreža (CARNet) najavit će na konferenciji za novinare početak nastave za prvu generaciju polaznika programa "Menadžment u e-learningu", u sklopu E-learning akademije (11,00 sati, Josipa Marohnića bb).

ZAGREB - Atlantic grupa, Microsoft i Span potpisat će Sporazum o poslovno - tehnološkoj suradnji. Sporazum uređuje okvir strateške poslovne suradnje u izgradnji, razvoju i održavanju informacijskih rješenja za Atlantic grupu te omogućuje suradnju u informatičkog stručnog obrazovanja.

ZADAR - Hrvatsko društvo menadžera kvalitete organizira trodnevni simpozij "Kvalitetom u europske integracije". Skup započinje u ponedjeljak, 18. listopada. Ovogodišnji, šesti simpozij imat će šest cjelina unutar kojih će se uz ostalo razmatrati obrazovanje za kvalitetu, metode rada na uspostavi sustava kvalitete, upravljanje poslovnim sustavima i okolišem te uloga informatičkih sustava u uspostavi kvalitete (9,30 sati, Hotel Borik, Punta Mika).

ZAGREB - Ukupan rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom polugodištu ove godine, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, iznosio je 4 posto. To pokazuje da će godišnja stopa rasta u 2004. biti nešto veća od planiranih 3,7 posto, odnosno da bi mogla iznositi oko 4 posto, procjenjuju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". U drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvaren je realan rast BDP-a od 3,8 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Kod svih kategorija potrošne metode obračuna BDP-a zabilježen je realan rast, a najviša stopa rasta od 7,7 posto zabilježena je kod investicija u fiksni kapital. No, analitičari HGK istodobno napominju da je kod svih kategorija, osim kod državne potrošnje kod koje je zabilježen rast od 0,7 posto, realna međugodišnja stopa rasta bila manja nego u drugom tromjesečju 2003. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙