FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 11. LISTOPADA

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 11. listopada.
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 11. listopada.

CAVTAT - Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena) 11. i 12. listopada u Cavtatu organizira 3. međunarodnu konferenciju "Mirovinski fondovi, tržište kapitala i financijsko okruženje". Cilj konferencije jest nastavak dijaloga i razmjene iskustava među domaćim financijskim institucijama slična spektra djelovanja te između nadzornih agencija i institucija na mirovinskom tržištu europskih zemalja. Na konferenciji će biti riječi o financijskoj prilagodbi u procesu približavanja EU, razvojnim potencijalima fondovske industrije, mirovinskim fondovima i ulagačkim politikama te odnosu tržišta kapitala i fondovske industrije. (9,00 sati, Hotel Croatia)

ZAGREB - Gospodarsko vijeće HGK-Komore Zagreb održat će sjednicu o učincima proširenja Europske unije na vanjskotrgovinsko poslovanje hrvatskog gospodarstva s posebnim osvrtom na carine. (10,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa i Hrvatska obrtnička komora (HOK) održat će konferenciju za novinare na temu nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnog prostora, koji je ušao u saborsku proceduru. Njime se predviđa da dosadašnji zakupac ima pravo prvenstva na sklapanje ugovora o zakupu ako sudjeluje i udovoljava uvjetima iz natječaja te prihvati iznos zakupnine objavljenom u javnom natječaju. (12,00 sati, HOK, Ilica 49)

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Obrtnička komora za Muenchen i Gornju Bavarsku (HWK) predstavit će rezultate međusobne suradnje temeljem Sporazuma o suradnji iz 1995. godine. Temeljem tog sporazuma njemačko je Savezno ministarstvo za gospodarski razvitak i suradnju odobrilo znatna financijska sredstva za provedbu projekta partnerstva dviju komora, čiji je cilj bio osigurati financijsku, tehničku i savjetodavnu potporu HOK-u u ustrojavanju učinkovitog modela razvoja. (10,00 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačko velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare 31. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambineta te 1. međunarodnog sajma umjetnina Zagreb Art Eair, koji će se održati od 13. do 17. listopada. (12,00 sati, Klub izlagača, Av. Dubrovnik 15)

ZAGREB - Energetski institut Hrvoje Požar, nakladnička kuća Meridijani i Udruženje energetike Sektra za industriju Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavit će obrazovnu slikovnicu o energiji i okolišu "Što ako nestane struje?". Publikacija je dio obrazovnog programa o energiji, okolišu, obnovljivim izvorima energije i racionalnom korištenju energije, koji je tek pokrenut. (12,00 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Sveučilišni računski centar (Srce) održat će konferenciju za novinare povodom početka obrazovnih aktivnosti pod nazivom "Godina noviteta". (11,00 sati, SRCE, Marohnićeva bb)

ZAGREB - Informatička tvrtka Oracle najavit će na konferenciji za novinare obilježavanje 10. godišnjice poslovanja te tvrtke u Hrvatskoj te otvaranje novog ureda u Zagrebu. (14,30 sati, Oracle Hrvatska, Budmanijeva 1)

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u kolovozu ove godine bio manji nego u srpnju, nominalno za 5,4 posto, a realno za 5,5 posto realno, dok je na godišnjoj razini, u kolovozu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježen rast maloprodaje nominalno za 5,2 posto, a realno za 3,4 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine maloprodaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi još blaže stope rasta, 4,5 posto nominalno, a 2,7 posto realno. Trgovina na malo na mjesečnoj je razini tijekom ove godine bilježila uglavnom blage stope nominalnog rasta, a kolovoz je, uz siječanj, drugi mjesec u ovoj godini u kojoj bilježi pad.

ZAGREB - Hrvatsku je u prvih osam ovogodišnjih mjeseci posjetilo nešto više od 7,7 milijuna turista ili 5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvareno je 2 posto više noćenja ili ukupno 40,7 milijuna. Pritom je 33,2 posto ukupnih dolazaka i 39,4 posto ukupnih noćenja zabilježeno samo u ovogodišnjem kolovozu. U kolovozu je u Hrvatskoj, po podacima Državnog zavoda za statistiku, boravilo 2,56 milijuna turista ili 2 posto više nego u lanjskom kolovozu, a isti porast (2 posto) u kolovozu je ostvaren i sa 16,06 milijuna turističkih noćenja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙