FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo, za četvrtak, 14. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 14. listopada.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 14. listopada.

ZAGREB - Njemačka industrijska i trgovinska komora i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora organizatori su Hrvatsko-njemačko poslovnog skup koji će okupiti tridesetak njemačkih i hrvatskih tvrtki s područja željezničke industrije, telekomunikacija i zaštite okoliša. Na skupu će biti predstavljeno aktualno stanje u hrvatskoj željezničkoj industriji i njenoj potrebi za tehnologijom i opremom. Nakon skupa biti će održani individualni poslovni razgovori predstavnika hrvatskih i njemačkih tvrtki (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

BIZOVAČKE TOPLICE - Jubilarni 10. Sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agrozemlja" otvara se u Bizovačkim Toplicama, a na sajmu će do 17. listopada sudjelovati više od 250 domaćih i inozemnih izlagača. Sajam "Agrozemlja", u ime pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, otvorit će ministar Petar Čobanković (15 sati), koji će nakon toga održati i prezentaciju Vladina programa podizanja višegodišnjih nasada (17 sati). U okviru Sajma održat će se i skup direktora regionalnih veletržnica srednje Europe (9 sati).

ZAGREB - U sklopu 31. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2004", održat će se Znanstveni simpozij na temu "Strukturne promjene u šumarstvu i drvnoj industriji". Cilj je simpozija prikazati aktivnosti koje se ulažu u cilju razvoja sektora šumarstva i drvne industrije. Govorit će se o perspektivama gospodarenja šumama, strategiji razvoja šumarstva i drvne industrije te strukturnim promjenama u drvnom sektoru (10,00 sati, Dvorana Brijuni ZV-a, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Na prvom susretu prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK) razmatrat će se najvažniji problemi s kojima se svakodnevno susreću u obavljanju prijevozničkih djelatnosti. Razmotrit će se povećanje troškova cjelokupnog poslovanja zbog povećanja cijena goriva, cestarina, osiguranja, neuređeni odnosi u raspodjeli dozvola, nelojalna konkurencija itd. Također će biti riječi o radu carinskih službi, veterinara i sanitarnih službi. Ceh prijevoznika HOK-a okuplja oko 14.000 članova (10,00 sati, HOK, Ilica 49/I).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana normi - 14. listopada, Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo organizira skup na temu "Norme povezuju svijet", na kojem će biti predstavljene institucionalne promjene u hrvatskom sustavu kvalitete (11,00 sati, Kino dvorana Ministarstva gospodarstva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog Telekoma na susretu s novinarima predstavit će WLAN, kućni bežićni internet, novu uslugu T-Coma (11,00 sati, Hrvatski Telekom, Savska cesta 32).

ZAGREB - Nastavlja se, četvrti mjesec zaredom, pad broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što će nesumljivo utjecati na stope rasta u građevinarstvu. Tako su u kolovozu izdane 854 građevne dozvole, što je za 16,8 posto ili za 173 dozvole manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatskoj izdano 8.255 građevnih dozvola kojima je predviđeno izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti od 14,1 milijardu kuna. U usporedbi s ranije objavljenim podacima za prošlu godinu proizlazi da je u prvih osam mjeseci 2004. izdano 585 građevnih dozvola manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je vrijednost predviđenih radova manja za oko 20 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙