FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBJAVLJENA PONUDA ZA PREUZIMANJE OSJEČKE PANONIJE

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - OBJAVLJENA PONUDA ZA PREUZIMANJEOSJEČKE PANONIJE
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - OBJAVLJENA PONUDA ZA PREUZIMANJE OSJEČKE PANONIJE

HINA - Financijski servis

Konzalting tvrtka Hypo Alpe-Adria Consultants d.o.o. objavila je ponudu za preuzimanje društva za domaći i međunarodni transport i špediciju Panonija d.d. iz Osijeka, i to po cijeni od 31 kune po otplaćenoj dionici, objavljeno je danas s Varaždinske burze.

Hypo Alpe-Adria Consultants je na dan objavljivanja ove ponude, odnosno sredinom listopada, vlasnik 138.736 redovnih dionica Panonije, što predstavlja 86,61 posto učešća u temeljnom kapitalu.

Temeljni kapital Panonije, naime, iznosi 48,05 milijuna kuna, a podijeljen je na 160.177 redovnih dionica svake u nominalnom iznosu od 300 kuna.

Za otplaćene dionice preostalih dioničara Panonije Hypo Alpe-Adria Consultants nudi 31 kunu, a za svaku neotplaćenu dionicu isti iznos umanjen za iznos obveze prijevremene i jednokratne otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

U ponudi se navodi kako su ciljevi i namjere preuzimanja prvenstveno financijsko i organizacijsko konsolidiranje Panonije u cilju nastavka osnovne djelatnosti transporta. Također, cilj im je osposobiti društvo za tržišnu utakmicu i pronalazak strateškog partnera za budućnost.

Istodobno ističu kako će se 'maksimalno angažirati na povećanju korištenja kapaciteta društva, kao i poštivanju svih prava zaposlenika te se u narednoj fazi planiraju i nove investicije u obnavljanje postojećih kapaciteta'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙