FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODAJA IMOVINE TVRTKE KIO

KARLOVAC, 18. listopada 2004. (Hina) - U prvom krugu prodaje nekretninastečajnog dužnika Karlovačke industrije obuće d.d. (KIO) ugovorena jeprodaja za oko 30 milijuna kuna.
KARLOVAC, 18. listopada 2004. (Hina) - U prvom krugu prodaje nekretnina stečajnog dužnika Karlovačke industrije obuće d.d. (KIO) ugovorena je prodaja za oko 30 milijuna kuna.

Ukupan dug vjerovnicima je oko 35 milijuna kuna, tako da su vjerovnici vrlo zadovoljni stečajnim postupkom, rekao je danas nakon sjednice Vjerovničkog odbora stečajni upravitelj te tvrtke Tomislav Morsan. Očekuje da će vjerovnicima, posebno radnicima, sve tražbine biti u cijelosti podmirene.

Na redu je prodaja devet prodavaonica u Srbiji i Crnoj Gori i jedne u BiH, te obućarske opreme ukupne procijenjene vrijednost od oko šest milijuna kuna. U stečajnoj masi KIO-a je i 60 stanova.

Stopostotni vlasnik sve te imovine prije stečaja bio je Walter Wolf, koji je tvrtku založno i fiducijarno zadužio kod Hypo-Alpe Adria banke i HBOR-a za ukupno 19,2 milijuna kuna.

Tvornica u Marmontovoj aleji, s oko četiri od ukupno oko 11.500 četvornih metara zemljišta bit će prodana velikogoričkoj tvrtki Real Estate Development (RED) za 18,405.000 kuna. Tvrtka je dobila rok od šest mjeseci da doznači tu svotu, te još šest mjeseci, bude li potrebno, radi dobivanja lokacijske i građevne dozvole za prenamjenu lokacije jer kane tvornicu rušiti i graditi novi supermarket, rekao je Morsan. Objasnio je da je RED hrvatsko predstavništvo njemačke trgovačke kuće REA-e.

Na dražbi prodavaonica diljem Hrvatske i napuštena pogona s ruševnim dvorcem obitelji bana Ivana Mažuranića u Donjem Pokupju kod Ozlja postignuta je gotovo trostruko viša cijena od isklične koja je iznosila ukupno 4,5 milijuna kuna.

Dvorac je zajedno s ostatcima pogona i zemljišta za 1,111.000 kuna kupio Mirko Mrakužić, direktor hrvatske grane njemačko-austrijske trgovačke kuće Drogerie Markt, rekao je Morsan.

Za prodavaonice u Karlovcu, Sinju, Gospiću, Koprivnici, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Virovitici postignuta je ukupna cijena od 11,628.982 kune, a rok za doznaku je do polovice studenog ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙